Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  3,20 zł , zmiana od tamtej pory: 7,50%

Re: No to 7, kiedy 6 ?

Jak dla mnie oszukali inwestorów. Fabrykę stawiali dla zmniejszenia kosztów i ekspansję na rynki południowoamerykańskie a wygląda na to że nie ogarniają rodzimego rynku, bo konkurencja w postaci chociażby dynamicznego LUXON LED jest coraz to mocniejsza. Na rynkach zagranicznych też nie zrobią furory, bo nie są aż tak silni i przede wszystkim innowacyjni. Kasa "przepalana" na zarzadzanie i koszty chociażby handlowców. Przewartościowałem ich i widzę, że obietnice Prezesa póki co są bez pokrycia, a kasa utylizowana.
W pełni się zgadzam, oszukali. Na chwilę obecną zadaję sobie pytanie, w jakim celu są na giełdzie w ogóle. Kapitał biorą z pożyczek, relacje inwestorskie zeszły na psy, w ogóle ich nie ma w porównaniu do wcześniejszych okresów. Ja wyprzedałem się w maju, o czym pisałem na forum, ze stratą. Kupowałem długoterminowo, ale z tego co widzę, to słabo. Marża ciągle minimalna, konkurencja rośnie, w Argentynie inflacja wręcz tragiczna, a to wróży ogromną stratę za 2-gi kwartał, może i nawet 3-ci. Fabryka w Argentynie może ładnie pociągnąć spółkę na dno, na dodatek spowolnienie gospodarcze w Europie. Obecnie nawet spekulacyjnie tu nie wchodzę, oczywiście posiadaczom akcji wszystkiego dobrego. Jeśli chodzi o mnie spółka stałą się bezwartościowa z chwilą odłożenia wejścia na rynek główny GPW, już nie będzie przejścia, rynek się pogarsza. Pozdro

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
LUG -0,58% 3,44 2025-10-02 16:34:11
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.