Forum Giełda +Dodaj wątek

Re: No i umarł NOVIAN koniec obrotów

A co to ja wróżka jestem. Jak kurs dojdzie do tego poziomu każdy otrzyma swoją nagrodę, a będzie ona większa niż największa butelka.

Jak sami dobrze wiecie, planowana wielomilionowa emisja ma być skierowana do oznaczonego adresata. W różnych artykułach można było wyczytać, że będą to podmioty z grupy SPQR, a marka NOVIAN ma się stać ramieniem private equity całej grupy (oprócz wierzytelności i doradztwa).

Uchwały o podwyższeniu kapitału zakładowego mówią, że akcje zostaną zaoferowane inwestorom do końca czerwca z uwzględnieniem aktualnego kursu i sytuacji spółki. Nie niżej jednak niż 0,05 zł gdyż taka jest wartość nominalna poniżej której nie można odejmować akcji.

Przypomina mi się, że kiedyś czytałem że cały majątek Pana Chmielewskiego, który to jest współwłaścicielem grupy SPQR wynosi 80 mln złotych. Wielkość emisji wskazuje na dokładnie taką kwotę.

Jeśli więc SPQR nie może wyłożyć więcej niż 0,05 zł za akcję, a cena emisyjna ma być dostosowana do kursu giełdowego, to w momencie obejmowanie akcji ten kurs powinien oscylować wokół 0,1 zł żeby można wykonać uchwałę WZA zgodnie z jej treścią.

W związku z tym radosna wiadomość o objęciu wielomilionowej emisji może zaskoczyć inwestorów właśnie w okolicy poziomów 0,1 zł.

Dlatego też sądziłem, że lepiej sprzedać i odkupić taniej, co jak na razie się całkowicie sprawdza.

Kto nie rozumie tego co napisałem niech się zgłasza, to napiszę jaśniej.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
SPAC1 5,63% 0,04 2020-01-21 11:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.