dobrze by było!
....by Jakubas,Smorszczewski Czechowicz ruszyli Netie solidnie!
pamiętam czasu optimusa i Mr Jakubasa dla którego to była inwestycja zycia,poniekąd jedna z najlepszych dla mnie tez,ale ja nie dysponuje takimi pieniądzmi jak ZJ wiec wartość jej była niższa dużo u mnie,ale nie w tym rzecz!
Chcilabym poza juz zebranymi akcjami dokupić BGZ -tu jeszcze więcej pod przejecie przez BNP PARIBAS i przymusowy wykup resztówek,ale to dopiero po wynikach ST a te najpradopobdnie ok sierpien -pazdziernik chyba ze podadza szybciej,a po drodze 30 maja walne.
------------------------------
Ale to odległa perespektywa!
-------------------
teraz powinno kursowi netii poza mocnymi rekoma sprzyjać także środowisko na rynku,EBC i mocna spekulacyjna fala ktora za tym pojdzie z moejej wiedzy i doświadczenia bedzie nieprawdopodobnie ostatnia,i strach myslec co potem,aleo tym nie mowimy kazdy wie (dlugi PIGsow,i reszty swiata itd) :)
Teraz warto zwrócic uwagę na to , ze :
MR Jakubas chce zostawic cash w spolce na przejecie min tk telekom od pkp o czym sie mowi na rynku,oraz dywidende,stad obnizka ceny z tzw skupu akcji na ktory ma rzekomo pojsc 200mln,a zeby one w społce zostaly info o skupie zanim bedzie kurs musi ladnie powyzej 5,5zl byc :)
Nie inaczej- madra kalkulacja ZJ i zapewne ludzi od MCI w mojej ocene bardzooo madra!!
-----------------------------
Aby tak sie stalo kurs netii po prostu wroci do ceny sprzed odciecia i.....na fali powyzszych czynnikow powinien solidnie wzrosnac,bo na te chwile porownujac sektor,konkurencje netia jest mocno niedoszacowana!
----------------
EV/EBIDTA jak marzenie stad tez MCI sie pojawil wiec tutaj spodziewam sie ciekawych ruchow,dobrze aby one byly w mozliwe krótkim czasie aby wykorzystać wg mnie ostatnia mocno fale zwyzek,i hossy wspierana przez niskie stopy procentowe,nieprawdopodobnie dodruk przez EBC pustego euro no niedowartościowane spółki na tle całej branży IT TELEKOM!
---------------------------
już nie wspomen o ORANGE cena Netii jest po prostu niska!
====================
To moje osobiste spostrzeżenia!!!!!
====================