@wowa
Też mam tu trochę więcej niż 1000 akcji i szczerze powiem, że o ile o wzrost NAV jestem spokojny to o wzrost kursu już nie.
Tyle, że wzrosty NAV nie muszą i jak dotąd nie przekładają się na wzrost kursu i nic nam nie dają. Czy będzie inaczej? W marcu się dowiemy...
Moim zdaniem tu najbardziej prawdopodobna jest quasi dywidenda jeśli już Czechowicz zdecyduje się płacić. Tylko czy się zdecyduje? Wątpię, ale obym się mylił!
Zastawy na akcjach ciągle aktualne, na co, dlaczego? Nie wiem, podejrzewałem że na wezwanie pod 90%, ale jak widać myliłem się. Choć jeszcze wszystko zdarzyć się może. Tylko że czas ucieka bo moim zdaniem NAV na koniec roku będzie około 25zł.
Większość funduszów LP na świecie a takim jest MCI po wydzieleniu spółki zarządczej płaci dywidendy i jest notowana w przedziale 0,7-1,3NAV. My mamy całkiem niezły IRR więc powinna być premia,a jest jak jest. (przyznam że sam tego nie sprawdzałem ale korzystam z informacji innego forumowicza)
Komu to .jest na rękę i jak długo to potrwa, tylko Tomuś raczy wiedzieć.
Dyskonto mamy rekordowe tak jak podczas największej paniki za Lehman Brothers, ale to nie znaczy że nie może być większe.