Dokładnie jest tak jak piszesz. Ja mam praktycznie całą Ukrainę w portfelu. Ale Agroliga jest moją ulubioną spółką z tego towarzystwa. W jej przypadku jak również w przypadku innych spółek mocno przecenionych występuje tzw paradoks Veblena. Czyli coś co jest przysłowiowym diamentem jeśli jest zbyt tanie w stosunku do swojej wartości, nie jest brane poważnie pod uwagę, Ogólnie mówiąc nikt w to nie wierzy że to może być wielka okazja, więc się tylko przygląda i obserwuje a jak tę okazję ktoś inny wykorzysta zostaje tylko frustracja - bo przecież mogłem kupić za grosze ale sie wahałem . Tak jest właśnie z Agroligą i poniekąd z Astartą.
Aktualnie obserwując nasze forum upewniam się że coraz wiecej świadomych ludzi zaczyna spostrzegać ten nasz "diament".
Znaczna część z nich zadaje sporo prostych pytań bo nie werzą w to co widzą. Rośnie również ilość wpisów merytorycznych na forum. jeszcze pół roku temu nie było tu w ogóle żadnej merytoryki i raptem 3 posty miesięcznie. Ogólnie ruch forumowy wróży to dobrze wszystkim akcjonariuszom. Tak na marginesie pierwszy ciekawy sygnał do ataku powinien wyprowadzić w najbliższym czasie Kernel (4.10). Jeśli będzie tak dobrze jak myślę to pójdę ponownie na zakupy.