No nie wiem, tzn co do eventalnego bankructwa dfp to sie nie bede wypowiadał bo znie nam spółki ale co do NC to uważam że słusznie mówił Karkosik, że na tym rynku poleje się krew przy gorszej koniunkturze. Chodzi o to że już każde gówno o minimalnej kapitalizacji może wejść na giełde. Co z tego że wk 2 jak w wiekszości te firmy nie bedą zysków przynosić, Tu trzeba być naprawde dobrym aby się bawić na tym rynku.
Ja ostatnio zaczełem zaglądać do tej spolki bo robi sie tania i eventalnie jak by jeszcze spadla to można ją będzie nawet kupić z premia za ewentalne bankructwo.
Tzn jezeli spolka przetrwa ten kryzys to będzie mogła być warta kilka razy tyle, a jezeli upadnie to najwyżej strace kase. Jak zawsze chodzi o ryzyko do zysku.
Z tymże ja nie jestem aż takim pesymistą, uważam, że będzie jeszcze jeden moment pańki i wtedy jezeli wycena mi będzie odpowiadała to kupie tą spółke. W sumie spekulacyjnie ja zagralem swego czasu i szybkie 100% wyjełem ale wtedy o inwestowaniu w tą spółke nie bylo mowy. Obecnie zaczynam sie jej przygladac. Tak czy siak na niej już nie strace tylko najwyżej wyjde na 0.
Obecnie mam tylko na NC malkowskiego bo c.z 4 .5 i wk .09 a spolka radzi sobie dobrze i nawet można powiedzieć coraz lepiej bo ma sporą dynamike zysku, wiec szansa na bankructwo nie jest duża.
I miałem marketeo ale wyszedlem ostatnio na niej na niezły plusik wiec sprzedałem bo gotówka jest w tej chwili najcenniejsza.