Dnia 2023-03-07 o godz. 07:15 ~iNFO napisał(a):
>
https://www.wnp.pl/energetyka/kanclerz-niemiec-musimy-stawiac-cztery-piec-turbin-wiatrowych-dziennie,685001.html>
> Kanclerz Niemiec Olaf Scholz wezwał w poniedziałek do zwiększenia tempa produkcji turbin wiatrowych, aby przemysł mógł stać się neutralny klimatycznie do 2045 roku. "Musimy stawiać cztery do pięciu nowych turbin wiatrowych dziennie do 2030 roku" - oświadczył.
>
> Niemcy już nie mają innego wyjścia. Chcą być niezależne do Rosji i USA to tylko OZE i wodór.
Znakomity komentarz, wszyscy MÓWIĄ, GŁOSZĄ, GADAJĄ, GADAJĄCE GŁOWY WE WSZYSTKICH TELEWIZJACH CYWILIZOWANEGO ŚWIATA. I CO Z TEGO GADANIA? JAK MAWIAŁ MÓJ WUJ DOKTOR WERNHER von BRAUN, Z GADANIA NIE MA NIC. GDYBY GADANIEM DAŁO SIĘ STWORZYĆ RAKIETĘ NOŚNĄ SATURN V, NIE 5 TYLKO V JAK V2, TO W USA GADAJĄCY WYLĄDOWALI BY 30 LAT TEMU NA MARSIE. A PO 50 LATACH NIE POTRAFIĄ WYLĄDOWAĆ NA KSIĘŻYCU. NOWĄ MISJĘ ROBIĄ W 2025 ROKU. WSTYD I TYLE. A Z ENERGETYKI? JA MOGŁEM JĄ ZROBIĆ JUŻ W 1999 ROKU, ALE WESZLIŚMY DO NATO, I JAK SIĘ DOWIEDZIAŁEM TO: MOGĄ MNIE ZBOMBARDOWAĆ, JAK BĘDĘ SIĘ TYM DALEJ ZAJMOWAŁ" A TO FAKT.