Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  1,11 zł , zmiana od tamtej pory: 29,15%

Re: Niedawno zamknęli lukę hossy na wykresie

A ja uważam, że 90% przemielonych akcji w tym tygodniu to przerzucanie z wora do wora przez automat. Myślę, że pozostałe 10% to zbieranie. Najpierw zaniżenie kursu które miało sprawić wrażenie, że ktoś wychodzi, aby potem w jedną sesję zrobić +50% aby sprawić wrażenie idealnego momentu na wyjście dla tych co są już zmęczeni papierem. Jakby ktoś kto ma 500k akcji chciał wyjść to przy tak niskiej płynności by sobie napompował ten papier do 4zl a potem wychodziłby po 3zl. Nie wierzę, że jedna umowa spowodowała, że ulica zebrała nagle milion akcji zwłaszcza, że przy poprzednich nie było żadnej reakcji. Tak sobie myślę, że od jakiegoś czasu trwa ponowne zbieranie, aby zrobić podobną akcję co przy debiucie jak będą sprzyjające warunki w spółce. Np. dobre wyniki, może wdrożenia mac5tec albo tego systemu analizy epidemiologicznej

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
ECO5TECH 0,00% 1,44 2025-12-03 13:47:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.