Notowany na NewConnect producent gier komputerowych zakończył 2013 r. zyskiem netto rzędu 0,9 mln zł. Rok wcześniej strata sięgała 4,5 mln zł.
Nicolas Games miał w IV kwartale 2013 r. niespełna 0,28 mln zł przychodów ze sprzedaży, czyli o blisko połowę mniej niż rok wcześniej. Zysk operacyjny sięgnął jednak 0,13 mln zł wobec prawie 5,5 mln zł straty rok wcześniej, która była konsekwencją odpisów restrukturyzacyjnych. Na poziomie netto zarobek producenta gier komputerowych wyniósł 0,14 mln. W IV kw. 2012 r. ujemny wynik w tej pozycji sięgał 4,27 mln zł.
Narastająco, w całym 2013 r., Nicolas Games zanotował 4,75 mln zł przychodów (1,36 mln zł w 2012 r.). Zysk operacyjny zamknął się kwotą 1,03 mln zł (minus 5,73 mln zł) a netto 0,89 mln zł wobec 4,49 mln zł straty przed rokiem. Na koniec grudnia technologiczna spółka miała na kontach blisko 0,2 mln zł gotówki. Jej zasoby nie zmieniły się z porównaniu z końcem 2012 r. Istotną pozycją bilansu były też nadal inwestycje krótkoterminowe (7,29 mln zł).
Głównym źródłem przychodów Nicolas Games w całym 2013 r. była sprzedaż gry „Afterfall"Insanity".
Głównym źródłem przychodów Nicolas Games w całym 2013 r. była sprzedaż gry „Afterfall"Insanity". Od premiery (jesienią 2011 r.) kupiło ją już ponad 300 tys. fanów
Tutaj wystarczy 60tys kopi co jest realne, gra tym razem jest dopracowana, przeszła przez EA a to był dobry krok do wyeliminowania błędów.
Dobrze że rok temu gry nie wypuścili bo opinii negatywnych było by sporo.
EA był bardzo dobrym pomysłem.