Dnia 2020-06-17 o godz. 10:57 ~Gallileo napisał(a):
> Należy ktytykować (i karać jak zasłużyli) konkretnych ludzi, którzy za pewne patologie odpowiadają, a nie spółkę. Jak wiele lat temu spoznili sie z raportem i KNF nałożyła na spolkę karę bodajze 150 000 złotych to osobiscie pisalem do KNFu wyrazajac swoją dezaprobatę, bo to nie spolka zawinila (i nie jej akcjonariusze) tylko konkretni ludzie i to oni powinni byc karani osoboiscie. Ja potrafię dsotrzec róznicę między Wikaną Bogackiego czy nawet Kwasniewskiego, a Wikaną Prezesa Horbaczewskiego, a dla Ciebie to "wsio rowno" i tylko nie dziw się potem, że jestesmy z kursem tam gdzie jestesmy (czyli daleko od Twoich 26zł) skoro sam robisz we wlasne gniazdo zamiast dac cos od siebie by tym 26zl pomóc.
uważałem Ciebie za bardziej inteligentnego
twierdzenie że pisanie tylko dobrze o spółce ma wpływ na jej wycenę mija się z prawdą
a dla Ciebie to "wsio rowno" i tylko nie dziw się potem, że jestesmy z kursem tam gdzie jestesmy (czyli daleko od Twoich 26zł) skoro sam robisz we wlasne gniazdo zamiast dac cos od siebie by tym 26zl pomóc.
a to powyższe stwierdzenie z braku czasu i sensu komentowania pozostawiam bez komentarza
więc jaki wpływ na potencjalne wzrosty mają Twoje pochlebne lub rzeczowe a nawet bezstronne wpisy i przemyślenia
nawet o spółkach takich jak CDPROJEKT, KGHM, PKN ORLEN, CCC, itp, forumowicze piszą że to bankrut /ci co sprzedali drożej i chcą kupić taniej/ , ci co kupili taniej zaś zachwalają żeby rosły ceny akcji ale to spółki z innej ligi.
Jeszcze dalej pewien analityk EUgeniusz twierdził w przeszłosci że akcje LOTOS-u są warte 0 zł o ile 0 przedstawia jakąś wartość
oczywiście to moja wina że akcje wikany nie kosztują 26 zł, oczywiście
większej niedorzeczności dawno nie czytałem