16. Wskazanie czynników, które w ocenie Zarządu będą miały wpływ na osiągnięte przez
Grupę wyniki w pozostałych miesiącach roku obrotowego
W opinii Zarządu PROCAD S.A. obecna sytuacja finansowa Grupy PROCAD jest dobra i stwarza
sprzyjające warunki do działalności w II półroczu 2010 roku
ten punkt chyba jest isotny
h) gotowość potencjalnych podmiotów akwizycji do przeprowadzenia transakcji kapitałowych na warunkach korzystnych dla Emitenta,
Przychody netto Grupy PROCAD ze sprzedaży w pierwszym półroczu 2010 roku wyniosły 19 812 tys. zł i
były wyższe o 3 879 tys. zł od osiągniętych w analogicznym okresie ubiegłego roku, co oznacza wzrost o
ponad 24%.- od tak w roczek mało!!!!!
wiem wiem ze wszyscy chca juz mega zyska ale czy 24% w przychodach ups to xle a zyski zawsze cos mozna było w np w koszta zarzadu w układzie jednostkowym schowac 0,17 mln i juz było by zielono za kwartał reklama 0,15 mln i bardziej zielono. Generalnie zanosi sie ze Autorek za free cały przyjdzie no chyba ze szykuja cos na boku w stylu najwieksze wdrozenie autodesk w kraju i jednorazowo odjadą o parę okraglych milioników moze jeszcze w tym roku.
Podoba mi sie tez nowa pozycja wdrozenia cad gdzie Procadzik ma obecnie największe zyski 0,442 mln kwartalnie gdyz procad to w 90% usługi wczesniej byla to bardziej firma sprzedajaca cudze oprogramowanie - teraz to dodatek. Wiec sie deczko pozmieniało przez te 2,5 latka kiedy Procad wchodził na giełde i był wyceniany 3,50 PLN.