Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  8,37 zł , zmiana od tamtej pory: -43,85%

Re: Na ilu wisicie?

Na 23 ostatnie sesje tylko 3 były bez ustawiania kursu na dogrywce. Zawsze pojawia się zlecenie 200 - 400 akcji PKC oraz zlecenie 10000 akcji by sprawdzić stronę popytową. Wszystko po to by trzymać nisko kurs. Dla tego nie przebiliśmy 9 zł. Teraz mamy niską płynność, słaby arkusz, którym bardzo łatwo manipulować. Jeden plus jest taki, że niewielu akcjonariuszy zostało. Nie ma kto oddawać tych akcji. Oczywiście kupujących też nie ma bo po co się kisić. Najlepszym rozwiązaniem jest poczekać na odbicie i obroty. Ja sam się wstrzymałem z zakupem akcji. Nie będę przeszkadzać :) Za jakiś czas powinno tutaj być solidne odbicie. Według ostatnich danych GPW inwestorzy drobni odpowiadają za 17% obrotu. Biorąc pod uwagę ilość spółek i brak funduszu w akcjonariacie Bowim to mamy to co teraz widzimy. Spekulacyjnie to idealna sytuacja dla kogoś z kapitałem. Fundusze nie przeszkadzają, zniechęcenie drobnych. Bardzo łatwo na takiej spółce zebrać akcji od podirytowanych akcjonariuszy. To właśnie mamy na Bowim.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
BOWIM 0,00% 4,70 2025-11-19 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.