I umoczysz przy sprzedaży o 20-30 procent jak będziesz miał z 10 tyś akcji do szybkiego sprzedania bo np.ktos w domu zachoruje i będziesz potrzebował 200 k na leczenie.Tutaj taką ilość uwali kurs na długo.W normalnej spółce sprzedaż taką trwa kilka sekund lub minut....nazywa się to płynność akcji spółki i nigdy nie wchodzę w taką która nie ma ok 800-1 milion zł w obrotach przez kolejne 20 sesje, dzięki temu nieraz szybka sprzedaż uratowała mnie przed umoczeniem dużej kasy
Pamiętaj zysk będziesz miał wtedy kiedy sprzedasz akcję teraz to masz zysk w teorii
Jak w biurze maklerskim zapali Ci się cyfra na zielono to masz zysk.
Wśród moich znajomych są 3 osoby co zasiadały w zarządach spółek notowanych na GPW i coś więcej wiem z tej drugiej strony na temat nadmuchiwania ceny i napędzania koniunktury na akcje poprzez komunikaty wydawane przez Zarząd Spółek...za mało masz lat i wiedzy żebyś wszystko zrozumiał co nieraz się dzieje na akcjach spółek
I nie pisz że NWAI to spółka dywidendowa oni ledwo 2 razy fali dywidendę przez kilkanaście lat działalności.Spolka dywidendowa daje kasę za akcję od wielu,wielu lat a nie 3 zł za 11 lat działalności
Wiem że pisanie prawdy o spółce której ma się akcje boli ale...nieraz trzeba posłuchać kogoś nie związanego z tą spółką i mającego trzeźwy pogląd
Mam akcje 12-15 spółek i nigdy bym nie kupił NWAI chyba żeby na koniec roku odpisać na niej stratę w US i dzięki temu zapłacić mniejszy podatek