Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  9,00 zł , zmiana od tamtej pory: 220,00%

Re: Morele.NET

Nie skreślam spółki jako inwestor, tylko skoro w 2018r i 2019r przychody rosną po 10-15% r/r to czym większej masy nabiera nie zacznie rosnąc po 50%, a tyle musiałaby zacząć przyrastać przychody by zrealizować choć w przybliżeniu plan. O EBIDTA i zysku brutto się nie wypowiadam bo aż tak się nie znam i nie wiem czy to możliwe czy nie.
Pomyślałem, że sobie jaja robisz z czasem strategii ( 5 lat)
Faktycznie poszukałem w necie i masz rację. Tyle, że z ni stąd ni zowąd nagle jest mowa o 5 latach w strategii ale i tak nie wiem jak sobie to liczysz do 2024r bo nawet jeśli miałoby to być 5 lat to do końca 2023r. Tyle, że w strategii było nie 5 lat, a 4 lata. No i strategia nie była podana w listopadzie 2018 a 28.03.2018r podczas webcastu po raporcie rocznym za 2017r. Widzę też, że 1mld € zamieniono na 4mld zł. Cuda panie, cuda !!!

No i najważniejsze. Jak to nie raz już bywało w MCI prezentacja o strategi Morele NET z 28.03.2018r w dziwny sposób znikła z ich strony, albo nie potrafię jej znaleźć. Na stronie PEMu niby jest ( sam tytuł) ale pojemność pliku ( 0B) .link  Widać po chronologii kiedy się ukazała...
W sumie zawsze można zmienić czas w strategi np na 10 lat, a co kto komu zabroni. :D Czechowicz nie takie rzeczy robił jak dotąd więc zmiana z 5 lat na 10 to pikuś...

Jestem w MCI od 2012r i nauczony doświadczeniem mam jej PDF na laptopie. (poniżej służę screenem)
 link 

Za to skreśliłem spółkę jako klient. Gdy zamawiałem od nich pierwszy raz laptopa w 2010r to ceny mieli naprawdę konkurencyjne i nawet opłata za kuriera z ubezpieczeniem ( bo w mniejszych miastach nie ma tych ich NET punktów) nie windowała za mocno kosztów całkowitych zakupu. Obecnie ceny już nie tak atrakcyjne, w moim mieście mogę zamówić sprzęt w kilku sieciach z bezpłatnym odbiorem w sklepie, jak pokazała draka z RODO w Morele NET słabo chronili dane a i negatywnych opinie o wysyłaniu używanych kart graficznych, słabo zabezpieczonej elektronice i kłopotach z reklamacjami wcale jakby nie mniej.

Zalecam więcej ostrożności i czujności gdy jesteś akcjonariuszem MCI Capital...

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
MCI -1,71% 28,80 2025-09-26 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.