Dnia 2020-06-18 o godz. 10:37 ~Korben napisał(a):
> Wartosc akcji MOJ wg wycen fundamentalnych (wg StockWatch) jest od 3.13pln do 4.82pln - na podstawie wynikow rocznych 2019 bez uwzglednienia 1q2020 (i z pominieciem wyceny likwidacyjnej - bo spolka nie upada ani nie jest firma wydobywcza zeby majatek byl wazna podstawa wyceny). Konkretnie ten zakres to zakres wycen na podstawie wskaznikow
>
> Wartość renty wieczystej
> Wartość zysków dodatkowych
> Ceny do zysku operacyjnego
> Ceny do przychodów
> Wskaźnika EV/EBITDA
> Wskaźnika EV/EBIT
> Wskaźnika EV/Przychody
>
> Nawet wskazniki majatkowe Wartość księgowa i Wartość skorygowanych aktywów netto (jak pisalem uwazam je za nieistotne tutaj) wyceniaja akcje MOJ na ponad 4 pln.
>
> Do raportu za 1q uwazalem ze wycena godziwa to 2.5-3.5pln bo mowiac krotko dla ostroznosci nalezy przyjac solidne dyskonto z powodu koronawirusa. Ale ten raport podniesie wyceny fundamentalne a przede wszystkim pokazal ze spolka sobie radzi w obecnej stytuacji.
>
> Dlatego rewiduje moja wycene do 3.00-4.50pln.
>
> A technicznie?
> Ja tu widzę spodek-gigant uformowany na przestrzeni 5 lat. Albo gigantyczny ORGR jak zauwazyl ktos podpisujacy sie 123456.
>
> A spekulacyjnie?
> FF=523tys akcji (o wartosci niecale 5mln pln wg wczorajszego kursu)
>
ładnie to rozpisałeś , pamiętam jak się cieszyłem ze Swissmed kupionym po 1,2 i sprzedanym po 1,8 , a ten zawędrował na 6 zł na Columbusie tez ludzie po 5 wysiadali