Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  1,23 zł , zmiana od tamtej pory: 30,08%

Re: Moja wycena MOJa

Dnia 2020-06-18 o godz. 10:37 ~Korben napisał(a):
> Wartosc akcji MOJ wg wycen fundamentalnych (wg StockWatch) jest od 3.13pln do 4.82pln - na podstawie wynikow rocznych 2019 bez uwzglednienia 1q2020 (i z pominieciem wyceny likwidacyjnej - bo spolka nie upada ani nie jest firma wydobywcza zeby majatek byl wazna podstawa wyceny). Konkretnie ten zakres to zakres wycen na podstawie wskaznikow
>
> Wartość renty wieczystej
> Wartość zysków dodatkowych
> Ceny do zysku operacyjnego
> Ceny do przychodów
> Wskaźnika EV/EBITDA
> Wskaźnika EV/EBIT
> Wskaźnika EV/Przychody
>
> Nawet wskazniki majatkowe Wartość księgowa i Wartość skorygowanych aktywów netto (jak pisalem uwazam je za nieistotne tutaj) wyceniaja akcje MOJ na ponad 4 pln.
>
> Do raportu za 1q uwazalem ze wycena godziwa to 2.5-3.5pln bo mowiac krotko dla ostroznosci nalezy przyjac solidne dyskonto z powodu koronawirusa. Ale ten raport podniesie wyceny fundamentalne a przede wszystkim pokazal ze spolka sobie radzi w obecnej stytuacji.
>
> Dlatego rewiduje moja wycene do 3.00-4.50pln.
>
> A technicznie?
> Ja tu widzę spodek-gigant uformowany na przestrzeni 5 lat. Albo gigantyczny ORGR jak zauwazyl ktos podpisujacy sie 123456.
>
> A spekulacyjnie?
> FF=523tys akcji (o wartosci niecale 5mln pln wg wczorajszego kursu)
>

ładnie to rozpisałeś , pamiętam jak się cieszyłem ze Swissmed kupionym po 1,2 i sprzedanym po 1,8 , a ten zawędrował na 6 zł na Columbusie tez ludzie po 5 wysiadali

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
MOJ -5,88% 1,60 2026-01-23 16:43:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.