Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  3,65 zł , zmiana od tamtej pory: -64,11%

Re: Moja opinia

Przy tych obrotach, które były do tej pory? Żartujesz chyba? Nie sądzisz, że człowiek, który jest współtworcą spółki cichaczem wysypuje po kilka akcji?
Poza tym pisałem, gdzie informacje Espi?
Ciszewski w każdym niemal wywiadzie, których na Youtube wiele, wymienia aktualnie Ekipa Holding w pierwszej kolejności, spółek w których przyszłość wierzy, gdy go pytają o jego inwestycje.

Odnosząc się do Ciszewskiego, wystarczy zerknąć, jakim sposobem wyszedł z jednej z wielu portfelowych swoich spółkę, a mianowicie Columbus Energy.
Jednym z kroków było przeniesienie spółki z NC na parkiet GPW. Columbus przynosić zaczął z działalności olbrzymie zyski. Jednak przyszedł czas, kiedy January Ciszewski sprzedał akcje. Co najważniejsze, nie sprzedawał ich jako główny udziałowiec na sesjach, a sprzedał je w pakietach ludziom z Columbusa, którzy dalej prowadzą spółkę będąca na GPW.
Ekipa Holding dopiero się rozkręca i to już widać, choćby po zwiększaniu skali działalności i rosnących zyskach, a warto dodać, że jest na początku swej drogi. Moje doświadczenie mówi, że nie sprzedaje się kury zaczynającej znosić złote jajka.
Nikt, tu nikogo nie trzyma, a to co powyżej, to tylko moje przemyślenia, a nie zachęta do czegokolwiek. Decyzja należy do każdego z was.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
EKIPA -0,82% 1,22 2026-01-23 16:24:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.