Przy tych obrotach, które były do tej pory? Żartujesz chyba? Nie sądzisz, że człowiek, który jest współtworcą spółki cichaczem wysypuje po kilka akcji?
Poza tym pisałem, gdzie informacje Espi?
Ciszewski w każdym niemal wywiadzie, których na Youtube wiele, wymienia aktualnie Ekipa Holding w pierwszej kolejności, spółek w których przyszłość wierzy, gdy go pytają o jego inwestycje.
Odnosząc się do Ciszewskiego, wystarczy zerknąć, jakim sposobem wyszedł z jednej z wielu portfelowych swoich spółkę, a mianowicie Columbus Energy.
Jednym z kroków było przeniesienie spółki z NC na parkiet GPW. Columbus przynosić zaczął z działalności olbrzymie zyski. Jednak przyszedł czas, kiedy January Ciszewski sprzedał akcje. Co najważniejsze, nie sprzedawał ich jako główny udziałowiec na sesjach, a sprzedał je w pakietach ludziom z Columbusa, którzy dalej prowadzą spółkę będąca na GPW.
Ekipa Holding dopiero się rozkręca i to już widać, choćby po zwiększaniu skali działalności i rosnących zyskach, a warto dodać, że jest na początku swej drogi. Moje doświadczenie mówi, że nie sprzedaje się kury zaczynającej znosić złote jajka.
Nikt, tu nikogo nie trzyma, a to co powyżej, to tylko moje przemyślenia, a nie zachęta do czegokolwiek. Decyzja należy do każdego z was.