Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  27,00 zł , zmiana od tamtej pory: 16,30%

Re: Mocarstwo stawia na węgiel. Nowe podejście i wielki wzrost

Nie jestem ekspertem od wiatraków, przytaczam tylko powszechnie znane dane, do budowy wiatraków nie potrzeba żadnych metali ziem rzadkich, tak jak np przy produkcji baterii do samochodów itp. Więc sama logika podpowiada, że wiatraki, to tanie wytwarzanie prądu. Na temat Niemiec oglądałem program w TV poświęcony właśnie wiatrakom, których w Niemczech stawia się coraz więcej, stare natomiast wymienia się na nowszej generacji, to tyle co słyszałem. Odnośnie Bumecha moim zdaniem nie ma sensu rozpisywać się o węglu, czy inwestycjach w Afryce, niech firmie wyjdzie tylko to o czym był ostatni komunikat, to wystarczy.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
BUMECH 1,95% 31,40 2025-09-12 17:04:57
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.