Dnia 2018-11-15 o godz. 06:23 ~Kain napisał(a):
> Dzięki za odpowiedź i wskazówki ale piłem do dziennego obrotu rzędu dwóch sztuk. Przy takim obrocie sprzedaż zajmie mi jakieś 60 lat :)))))))
Tak na marginesie... wiem, że oczywiście PRZESADZAŁEŚ w swoim wpisie, ale to by oznaczało, że masz zainwestowane w JHM niecałe 25 tyś zł po aktualnej cenie akcji, albo nawet (DUŻO?) mniej. Obecnie średnia wartość wolumenu obrotu wynosi ok. 6.021,37 zł dziennie, a nie 2 akcje (jak napisałeś), chociaż faktycznie jest bardzo wiele sesji w ostatnim czasie z obrotem wynoszącym po 1 (słownie: JEDNEJ) akcji na dzień. Jakkolwiek... przyjmując nawet tylko 1 akcję dziennie przez ok. 260 sesji giełdowych w ciągu roku, przez 60 lat, to by dało w sumie 260 * 60 = 15600 szt. akcji po aktualnie przybliżonej cenie 1,60 zł/szt., a więc sumaryczną wartość obrotu (oczywiście przesadzonego Twojego portfela) ok. 15600 * 1,60 = 24960,00 zł.
PS.
Na swoje usprawiedliwienie(?) dodam tylko, że lubię matematykę (bez wzajemności, niestety) oraz domowe wino, którego chlapnąłem już dzisiaj parę lampek... jeszcze przed południem, hehe. :-D Jaka dywidenda, takie "szampańskie" świętowanie faktu bycia akcjonariuszem tej "fantastycznej" spółki.