To są suche fakty, można teraz tylko domniemywać jaki bedzie IVQ - wniosek o upadłosc MNI PREMIUM, wycofanie produktów Larka przed świetami z najwiekszych sieci dystrybucji w Polsce, poza TESCO, brak jakiegokolwiek kontaktu z firmą (tłumaczenie się przeprowadzką od sierpnia uważam za bzdurne) no i co chyba najważniejsze - ta cisza ze strony Prezesa i Zarządu.
Opóźnione komunikaty też świadczą o tym gdzie mają akcjonariuszy. Pierwszy pojawił się 30.07.2014 dot wniosku o upadłość złożony przez 4Fun Media z dnia .....29.04.2014, drugi ogłosili w dniu 22.12.2014 dot. wniosku o zgłoszenie upadłości MNI Premium złożonego tym razem przez Wirtualną Polskę z dnia ....11.09.2014.
Gdyby akcjonariusze o tym wiedzieli odpowiednio wcześniej, mogliby wyjść z akcji ( w kwietniu 2014 akcje MIT chodziły po ok 50 gr, we wrześniu w przedziale 28-30 groszy), ale niestety w grudniu były już w okolicach 16.
Problem jest w tym, że większość nie obwinia w ogóle zarządu MIT, piszą bzdurne listy do KNF-u. To jest trochę tak, jakbym to ja był winny obecnej sytuacji firmy. Na ich miejscu przeszedłbym się na walne i zadał parę ważnych pytań.
Chodzika vel Kamerdynera też opluwają, a ja mam swoje zdanie o nim. Na HBPolska wróżył upadłość, jak chodziła po 3 zł, sam się z nim sprzeczałem. Jak to? Taki duży kontrakt na budowę Stadionu Narodowego i bankructwo? Za jakiś czas Habeta chodziła po 1 grosz. Miałem sporą stratę i żałuje, że nie wyszedłem wcześniej.
Mnie nic na giełdzie już nie zdziwi.