Misiu zawsze wkracza kiedy przekraczacie wszelkie granice przyzwoitości w naganianiu i opowiadaniu farmazonów także jak was tutaj nie będzie to nie będzie też Misia. Ja tylko ostrzegam przed wami biednych ludzi ktorym zrzucacie torby papieru na głowe od ponad półtora roku i do tego opowiadacie im ze złapali Pana Boga za nogi bo udało im sie kupić tak tanio.
Spółka byłaby do grania gdyby można było na niej shortowac. Tako prawda.
Cacki sie nie będą wypowiadać bo niby co mieliby ci powiedzieć?
- ze Egipt nie wypalił co dla kazdego rozsadnie myslacego czlowieka było oczywiste od samego początku!? A ile zescie tutaj naganiali na to pamietasz? Ze 30 postów by sie znalazło gdzie te farmazony opowiadaliście i ludzi naciągaliście a są tacy co uwierzyli i teraz wiszą na haku.
- ze zaden hotel juz nigdy nie powstanie! To dokładnie taka sama bajka jak ten Egipt
- ze dania gotowe sie nie spinają i ze trzeba do tego dokładać co miesiąc?
- że zadłużenie jest tak gigantaczne że przy tych przychodach jakie generuje spółka bedzie je spłacać jeszcze 20 lat?
- ze 30 nowych restauracji w tym roku to bajka? i ze siec jest taka sama jak rok temu i nie ma ani jednej restauracji wiecej? Tylko przypomne ze w tym roku otworzyli 3. Teraz musieliby otwierać 5 miesiecznie :-)
- piwiarniame warki, tutaj trzeba być sprawiedliwym i powiedziec ze spólka nidgy nic nie obiecywala apropos piwiarni bo dobrze wie ze z uwagi na to jak wygladaja umowy franczyzowe zadnych przychodow tutaj nie bedzie. W sumie to zastanwiam sie skad takie oczekiwanie? Aaa juz wiem to Asd to wymyślili i opowiada tutaj te farmazony.
- skup akcji? jaki skup akcji? mowisz o tym odgrzewanym kotlecie w postaci programu motywacyjnego dla Zarządu który nie ma szans na powodzenie?
- dywidenda? Co bys chcial uslyszeć o dywidendzie?? Ze bedzie wtedy kiedy bedzie i trzeba dowiadywać!? Ahaaha.
Czy nie uwazacie ze to wlasnie dlatego kurs leci na pysk bo rynek widzi te wszystkie nie dowożone obietnice i absurdalne zapowiedzi???
Pewnie zapytasz to skoro jest tak zle to skad wzrosty 14% w przychodach w stosunku do poprzedniego roku za 2 kwartał. Otoz bądźmy sprawiedliwi, Sphinx zrobił postep jezeli chodzi o jakość i marketing dzięki temu ludzi jest troche wiecej. Sam czasami odwiedzam z racji tego ze firme znam od 20 lat i czuje sentyment. Jednak to jest mała kropla w stosunku do tego czego ta firma potrzebuje aby wyjść na prostą. Tutaj potrzebne są wzrosty na poziomie 50% zeby w ogole marzyć o tym ze ten cały biznes będzie sie spinał a zeby to osiągnąc potrzebne są fundamentalne zmiany których ta spółka nigdy nie przeprowadzi.
Jeszcze jedno…akcjonariusze są tutaj na szarym końcu łańcucha pokarmowego i nikt w spolce o nich nie mysli.
I wiesz co!? po raz pierwszy sie z toba zgadzam i czuje odrobine refleksji w twoim poście co mnie cieszy. Tak! To najwyzszy czas zeby spolka przekazala informacje na te wszystkie tematy! To nalezy sie przede wszystkim tym co zostali tutaj przez was poubierani w akcje i nie zdaja sobie sprawy w co wdepneli.
A dla tych co rozwazają zakup, oczywiscie to jest wasza decyzja ja tylko ostrzegam i pisze o faktach. Wiecej mozecie poczytac tutaj https://m.bankier.pl/forum/temat/14990927