Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  15,93 zł , zmiana od tamtej pory: -11,61%

Re: Mijasz się z prawdą

Dnia 2025-07-27 o godz. 12:08 ~Jo napisał(a):
><<<>
>Nie kłam zapłacono tylko koszty transportu
>
>https://i.imgur.com/CydD8LM.jpeg 
>

Kary umowne, fakt zawyżyłem (cytowałem z pamięci czyli 40 mln) a podają o połowę niższe 19,4 mln tj na podstawie umów.
Absurdem jest pisanie i ew. utraconych przychodach czyli w teorii 376,3 mln zł. Sprzedaż - minus koszty to ile by zyskali?

IIQ 2022 baza
Marża sprzedaży netto 0,4%,
podstawiając kwotę sprzedaży 376,3 mln daje 1,5 mln złotych netto.

Na tym polega manipulacja, szastają kwotą 376,3 mln złotych w to jedynie kwotowo i w teorii sprzedaż a od tej odejmuje się koszty i dopiero to co pod kreską ale nie sumuje się kar umownych itd teoretyczną sprzedażą a kary były na podstawie umów, ta nie wykonali pracy przewozowej na Grenlandii albo Islandii :))

Nie wiem co to za śmi.....screen ale koleś to PKP Cargotabor to mamusia PKP Cargo nie zapłaciło kasy a remonty opłacono ....

Jaki był wtedy problem: PL przestała transportować węgiel, a w okresie przejściowym on dalej płyną i to też przez Polskę a przecież PKP Cargo transportowała węgiel z Rosji.

19,4 mln pewnie z umów
a od potencjalnej utraty sprzedaży tylko marża netto czyli jakieś 1,5 mln zł

ale lepiej bić pianę w mediach o 370 mln ha ha....

https://i.ibb.co/dsjqcHBX/koszty.png

byś to widział

Oni sumują przychody z kosztami :)))))))))))))))))))) dlatego przy owych marżach dła PGE Paliwa i Węglokoks Seliga miał gdzieś przewozy na progu rentowności. Poza Budmiexem i pewnie gro tej kary nie wymieniają a skoro był zakaz to objemował wszystkie podmioty

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
PKPCARGO 0,77% 13,12 2026-02-05 17:04:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.