Dnia 2017-02-19 o godz. 08:27 ~axaa napisał(a):
> Denerwujesz się Voodz niepotrzebnie/ Gro , 95% piszących na tym forum to są ludzie sfrustrowani stratami jakie ponoszą na GPW i swoim nieudanym życiem/Poza tym mają do 1000szt akcji ; a chcą na ECHU zarobić tysiące pln:((
> Niewątpliwie , spółka nie ma dobrej prasy/Dlaczego? Ano dlatego, że jak mi wytłumaczył analityk z mojego biura ZARZĄD NIE BARDZO MA OCHOTE NA WSPÓŁPRACĘ z biurami ; taką otwartą/Stąd niskie rekomendacje i niespodziewane wyceny , jak choćby ostatnia PKO BP/
> Osobiście jestem na ECHU od 2 lat/Sądzę że GPW zbliżyła sie do korekty /ECHA ona też nie ominie; choć jak sądzę nie będzie to korekta głęboka/A co TY o tym sądzisz?
>
echo ostatnio wzrastało szybciej niż zakładałem (pisałem jakoś w styczniu, że pewnie będzie w przedziale 5,60 + - 20 gr się bujać)
tyle o ile dolny przedział się zgadzał to górny przekroczył moje oczekiwania - akurat to mnie cieszy bo z tego typu pomyłkami da się żyć :) , w momentach wzrostu nie było, aż tyle pozytywnych info, aczkolwiek teraz trochę więcej spłynęło i jesteśmy już też bliżej wyników, więc nie sądzę żeby w najbliższym czasie czekała nas głęboka korekta - dodatkowo utwierdza mnie w tym przekonaniu wolumen obrotu jaki był na poszczególnych poziomach,
raczej teraz wkraczamy w okres w którym coraz więcej, coraz lepszych info będzie docierało, więc o 1 półrocze możemy być spokojni. (poza tym mam podobne odczucia do Ciebie, że najbardziej rozczarowani są te osoby z 1000 akcji, natomiast osoby z większym pakietem stopniowo dobierają).Bardzo wyczekuję informacji o powiększeniu banku ziemi - dla mnie będzie to kolejny sygnał do zakupu (w przeciągu tego roku echo powinno powiększyć bank ziemi zamykając transakcji dotyczących działek pod projekty o łącznej powierzchni najmu lub użytkowej wynoszącej około 500 tys.i bazując na wypowiedziach prezesa - rok rocznie chcą dokonywać podobnych zakupów jak i zwiększać zatrudnienie o około 70 etatów rocznie, (więcej projektów w realizacji i komercjalizacji to i więcej ludzi)
Ilościowo jest to znacznie więcej biurowców, mieszkań i centrów handlowych niż obecnie - niestety na teraz raczej to kursu nie wywinduje, więc spekulanci będą płakać, ale jeżeli ktoś ma czas to w perspektywie dłuższej....
końcówka roku może natomiast trochę zamieszać (OFE + sprzedaże nieruchomości), ale jeżeli to nastąpi to na krótko ponieważ przyszły rok będzie znacznie lepszy niż 2017, więc ja postaram się zachować trochę wolnych środków, żeby ewentualnie dobrać w dobrej cenie, do tej pory dobierałem na spadkach i po dywidendach uśredniając cenę akcji i wychodzi mi że mam całą dywidendę w gratisie + trochę ponad 6% różnicy kursowej, jak dla mnie jest to bardzo satysfakcjonujące, a wciąż jest perspektywa poprawienia tych wyników