Dnia 2018-07-07 o godz. 00:17 ~wow napisał(a):
...a tak ludzie zdążą zapomnieć .
Przecież we wrześniu ogłosi wyniki za 2Q i będą dobre. Poza tym on jeszcze nie sprzedał, tylko ogłosił możliwość sprzedania i podpisanie umowy wstępnej...
Tak się robi gdy Ci zależy na niskim kursie???
No wybacz stary ale nie rozumiem sensu takiego działania jaki przedstawiasz...
Dla mnie jest to co najmniej dziwne, że gość przed rozpoczęciem zapisów na kilkanaście milionów akcji podaje info które pokazuje:
1. Że na fintechu będą bardzo dobre stopy wzrostu
2. Że portfel jest wyceniony bardzo konserwatywnie ( 200mln dla EuroV na 31.12.17 i 255mln zł kilka miesięcy później podczas transakcji)
3.Że NAV wraca po miesiącach flauty na ścieżkę wzrostową.
Jedynym powodem który przychodzi mi na myśl, jest taki że on nie chce za wiele skupić tylko delikatnie przekroczyć te cholerne dla niego 66%, a dopiero potem zwiększać swój stan posiadania bb.
Genomed i ATM to kolejne spółki i infa z którymi mógł poczekać ( Genomed z podpisaniem umowy sprzedaży i ogłoszeniem tego, ATM z ogłoszeniem wypłaty olbrzymiej dywidendy a co za tym idzie wzrostu NAV).
Myślę, ze chyba źle interpretujesz posty, bo przynajmniej ja nie pisałem o jego uczciwości, a o zamiarach. Że na dwoje babka wróżyła i różnie to może być z tym MCI. Może delisting a może nie, ale te wezwanie nie służy na bank by zebrać jak najwięcej akcji lecz tylko delikatnie przekroczyć 66%, oczywiście może tak być że umęczeni ludzie i instytucje oddadzą sporo akcji. No niestety na to nikt nie ma wpływu już teraz po tylu latach, utraty zaufania, niedotrzymywania obietnic wypłaty dywideny nie będzie w tym dziwnego.