Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  10,10 zł , zmiana od tamtej pory: 179,21%
Do kogo to hau hau/ Coś merytorycznego czy tylko hau hau. Prawie wszyscy polscy pseudokapitaliści- miliarderzy wyrośli na układach z władzą lub służbami byłego układu albo na bazie jednego i drugiego. Do takich pieniędzy nie dochodzi się tzw. uczciwą pracą. Polska to taka oligarchiczna Rosja tylko w mniejszym stopniu. Nasza giełda zaś to centrum mafijne. Przykładem jest wiele spółek zdołowanych grubo poniżej wartości gotówki w kasie poprzez shortowanie, które dla zwykłego Kowalskiego jest niedostępne. Inne spółeczki wydmuszki są pompowane do kilkunastu, kilkudziesięciu razy wartości księgowej będąc "warte" więcej niż spółki paliwowe (wiadomo o kogo chodzi?), ale to pewnie nie koniec szaleństwa.
"Inwestowanie" w tej szulerni to śmiech na sali. Drobnego zawsze zrobią w konika. We wszystkim paluszki maczają oczywiście także i szacowne banki. Rozbawił mnie ostatnio telefon jednego pajaca z hiszpańskiego ( wiadomo o kogo chodzi) banku, który namawiał mnie do sprzedaży akcyjek w wezwaniu, co by jego instytucja będąca oczywiście udziałowcem mogła zarobić kosztem drobnego. Tego jeszcze nie przerabiałem, ale nic mnie już nie zdziwi. PS Jedyne o czym myślę w tej chwili to to jak się wymiksować z tego bagna.
  • MCI Autor: ~Marta
  • Re: MCI Autor: bialoczerwony1972
  • Re: MCI Autor: ~US
  • Re: MCI Autor: bialoczerwony1972
  • Re: MCI Autor: ~eks
  • Re: MCI Autor: pluto85md
  • Re: MCI Autor: ~Wowa

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
MCI 0,35% 28,30 2026-01-22 13:24:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.