...no ja nie o tym pisałem, co do dobrych spółek, to nie ma kiszonki, wszystko zależy od perspektywy czsu ( tutaj tez nie ma kiszonki, jesli się cofniesz o cztery miesiące), wiekszość ludzi i rożne zorganizowane instytucje finansowe szukają dobrych spółek z perspektywami w trendach wzrostowych , wzrostom pomagaja tez jednorazowe zrywy i na wiekszych obrotach przechodzenie na wyższe poziomy, dochodzi wtedy do wymiany akcjonariatu i jeśli jest on stabilny , kurs łatwo nie spada ( wówczas najwiecej zarabiaja ci, którzy kupili akcje najwczesniej i najdłużej je trzymają, ) czesto w takich przypadkach zsięg wzrosów jest bardzo pokaźny i nie musi trwać jak piszesz przez dwa lata,( bo w tym czsie spółka równie dobrze może poruszać się bokiem ), ale może to sie odbyć w miesiąc, dwa, lub w tydzień, z małą korektą i powrotem do wzrostów, ..... a ja w poprzednim poście odpisałem kolesiowi, który dziwnym trafem tutaj siedzi, choć akcje i spóka zupełnie mu sie nie podobają, ale tu siedzi, ciekawe czemu i zniecheca do zakupów i to własnie wtedy gdy sa korekty ..........dziwnym trafem też wczoraj spółka była ok i byli chetni do kupowania, a dzis juz jest be i sa spadki na prymitywnych obrotach co prawda, czy coś sie zmieniło od wczoraj ????