cierpliwości jak chcesz rano kupić i popołudniu sprzedać to nie tutaj , idz na rankprogres, present24 lub gdzie indziej,
Podam ci przykład na PRESCO tam dywidenda będzie 70% z zysku na akcję czyli 70% z 2,09 zł + jeszcze czekamy na wpłatę z kruka 100 mln zł wtedy dywidenda będzie 4-6 zł /akcję. Firma za kwartał ma zysk ..... 40 mln zł przy kosztach rzędu 2 mln. to tak w temacie. nikt takiego zysku nie ma przy takich kosztach. nikt na giełdzie. nawet Novina softblue itd.
Ja zainwestowałem w wiele spółek w tym i tu i czekam cierpliwie nie marudząc, owszem polityka firmy mnie drażni bo powinno być to załatwione szybciej ale jak mi to ktoś powiedział, cierpliwi są nagradzani, a nerwowi zawsze tracą. wczoraj był gostek na KCI co kupil pakiet za 4 grosze (30 003 akcje ) a po południu sprzedał je po 3 grosze w dwóch pakietach, stracił 300 zł bo mu się paliło zarabiać, a na giełdzie nie zawsze się to udaje. stąd czekamy. CIERPLIWOŚCI , byli tu tacy abym ich przeprosił za krzywdę, pytam się jaką skoro jest zysk, duża kasa na koncie i jedna umowa z firmą X na dostawę oprogramowania + dotacja na centrum rozwojowe z UE.