Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  2,83 zł , zmiana od tamtej pory: -25,85%

Re: marazm PCC EXOL

Miałem się nie udzielać do wyników, ale temat ważki poruszyłeś, więc się udzielę;) Z tym "końcem" to bym nie przesadzał, nikt z koniem na kopniaki jeszcze nie wygrał. Ale po kolei. Transakcje rzędu 80 szt. traktuję raczej jako działanie animatora, inaczej czasami przez kilka godzin nie byłoby żadnych ruchów. Wszelkie zainteresowanie od miesięcy było natychmiast gaszone, a papier obrzydzany do granic możliwości. Nikt już nawet nie wierzy, że nadchodzące wyniki cokolwiek zmienią. Największą zagadką pozostaje temat po co? Mimo mocnych przesłanek ku zejściu z giełdy uważam, że prawdopodobieństwo wynosi 50/50. Powody takiej opinii wypisywałem kilka dni temu i nie chcę się powtarzać. Poza tym nie wiem dlaczego miałby być zdjęty Exol, a Rokita nie? FF na obu spółkach nie różni się bardzo i jest niewielki, więc kursem łatwo sterować. Jakiś czas temu chyba kolega @twardy wklejał link z artykułem w niemieckiej prasie. Wynikało z niego, że bezpodstawne zarzuty nieuprawnionego korzystania przez PCC z pomocy publicznej zostały wykorzystane przez spekulantów do manipulacji kursem. Na ile wiarygodne są słowa Waldemara to pozostawiam do indywidualnej oceny. Faktem jest, że także nie chciałbym oddawać darmo akcji (a mam ich sporo) przy takich perspektywicznych fundamentach. I powtórzę się znowu, że jeśli właściciel wycenia akcje na okolicę 5 zł to ja nie mam podstaw wyceniać ich inaczej. Resztę czas pokaże. Pozdrawiam!

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
PCCEXOL -0,94% 2,10 2026-04-17 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.