Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  10,05 zł , zmiana od tamtej pory: -29,95%

Re: Mamy C/Z = 1,439

Cały czas jestem. Spółki AGRO to podstawa mojego portfela od 1,5 roku. Tam mamy C/Z Astarty, Kernela i IMC w okolicy 3, pewność poprawy wyników przynajmniej do IIQ 2022 r. oraz świetne perspektywy na przyszłość. Ale oczywiście polskie bieda-fundy uważają że to drogo, dlatego wszystkie spółki zarządziły skup akcji własnych, płacą dywidendy, a do tego Astarta zaczęła rozmowy z Arabami z ZEA na temat współpracy inwestycyjnej. Do portfela niedawno dołączył Bowim. Pomimo tego, że mam tutaj średnią powyżej 10 zł/akcję i jestem na lekkim minusie, spodziewam się zarobić mnóstwo pieniędzy, tak jak na spółkach AGRO. Jako kontrarianin kieruję się zasadą, że ,,Rynek'' jest prawie zawsze nieefektywny (nie potrafi właściwie wyceniać spółek), często głupi, ale w średnim i dłuższym terminie nie jest szalony.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
BOWIM -0,28% 7,04 2026-05-05 16:44:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.