Nikt sie nie bawi. zjada z kursem do okolic 1.2zl a moze i 1zl, skupia akcje na maxa a potem ostra dzida do gory, 3 sesje po 50% i znowu bedziemy w okolicy 3zl
O to chodzi w tym biznesie, sprzedaje sie drogie akcje jak jest euforia na rynku, obiecuje sie duzo, potem kiedy rynek spada odkupuje sie te same akcje za 10 czy 20% ceny po ktorej sprzedalismy zeby miec tez kase na oplacenie gieldowej szulerni co zorganizowala emisje, skup itd a roznica po opodatkowaniu pozostaje w kieszeni.
Dobry w te klocki jest Pan PATROWICZ od FONa. Obserwujcie, teraz FON jest prawie na dnie, nic nie robi od x-lat. Nie prowadzi zadnej dzialalnosci itd z tego co mi wiadomo.
Jak przyjdzie kryzys to bedzie sie dalej bujal w tych samych okolicach co teraz wg. mnie bo juz tyle bylo tu splitow i resplitow ze wszyscy maja dosc. Jak tylko zacznie sie hossa to p.Patrowicz przeanalizuje rynek, zobaczy czy to hossa IT czy budowlna i albo zmieni profil albo zakupi jakiegos trupa z tej dziedziny i bedzie pial wszem i wobec ze FON zmienia profil, ze podpisal list intencyjny na kontrakt 10mln zl a potem to juz o 100mln bedzie pisal.
Daje reke uciac ze z obecnych 60gr bedzie smigal po 20zl w hossie a moze i wyzej (dalej nic nie robiac). W okolicy 20zl spodziewalbym sie mega emisji po ok 5zl za akcje. Wtedy Patrowicz upchnie nic nie warte akcje tlumowi ktory ochoczo kupi liczac ze kurs bedzie pial sie dalej w nieskonczonosc.
Mam zamiar na tym zarobic