Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  397,00 zł

Re: lot w dół

Lot w dół będzie po 1 Czerwca po wynikach kwartalnych jeśli się okaże że spółka nadal generuje tylko straty i nie przynosi zysków to moim zdaniem jej akcje są mocno przewartościowane i wtedy cena w granicach 150 zł za akcje może być optymalna chodź i tak moim zdaniem za wysoka. Narazie wszystko pompowane spekulacją i kredytem w postaci emisji dodatkowych akcji co jak podaje AI to tylko rozwodnienie akcji czyli więcej akcji na tę samą wartość spółki czyli de facto akcje powinny być niżej wyceniane niż przed emisją. Ale liczą się fundamenty i zyski, przychody i podpisane umowy a wątpię by takie się pojawiły 1 Czerwca. Jeśli mam zainwestować 100 tys. Złotych to wolę zainwestować w akcje innej spółki które dadzą mi dywidende i które to akcje wzrosną bo spółka przynosi dochód i realny zysk i to jest tu i teraz. Choćby akcje firm półprzewodników na NYSE. Creotech Quantum do tej pory nie wykazał sporych zysków ani dochodów i jedyne co jest obecnie to dokonał emisji akcji czyli zaciągnął de facto kolejny kredyt u klientów tych akcji. Więc takie moje zdanie.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.