Forum Giełda +Dodaj wątek

Re: Łosoś dziki, w plastrach

pozostaje pogratulować wyczucia;
ja tam wróżbitą nie jestem żeby prognozować zyski przez 5 lat na podstawie jednego słabszego kwartału, którego wyniki mają swoje uzasadnienie;
a nie były to zerowe zyski, to było 751 tys zł zysku !!!
czy to uzasadnienie jest słuszne czy nie, przekonać się będziemy mogli dopiero po drugim kwartale, jeśli ceny łososia spadną w okolice 40 NOK;
a jeśli nawet ta rentowność z 4 kw miała byś się utrzymywać to i tak to powinno dać 3 mln zł
zysku rocznie co ni jak się nie ma do obecnej ceny akcji;

ktoś z większym portfelem teraz sprzedaje bo albo spodziewa się jeszcze gorszych wyników za I kw z uwagi na rekordową średnią cenę surowca w tym kwartale albo po prostu bardzo zależy komuś na niskim kursie;
ja mam czas i tak łatwo wyleszczyć się nie dam

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
EPIGON 0,00% 0,20 2016-04-22 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.