Forum Giełda +Dodaj wątek

Re: Link do raportu półrocznego

no widzisz Jony... nie czytasz :-)
...co mnie interesuje okres 01.01.2010 - 30.06.2010?
ten okres jest w papierze zakupionym przed 30.06.2010... więcej ci powiem... mnie nawet nie interesuje IIIQ2010.... on już jest w cenie rynkowej akcji... to się nazywa dewaluacja informacji... rynek już uwzględnił dyskontując w cenie obnecnej....
...jeśli dane z raportu IIIQ będą dobre to już to jest w papierze
...jeśli złe też już jest...
...a w związku z informacją o poszerzeniu profilu działalności, to fakt ile krówek ubiłem i ile na tym mam na łapkę nie mają dużego znaczenia... dla banku PBS jako głównego akcjonariusza też jak podejrzewam obecny kurs ma znaczenie drugorzędne... istotna jest możliwość decydowania o tym w którym kierunku to podąży... a do tego jest potrzebna większość akcji... czyli te 44%
pozostałe kilkadziesiąt jest w rękach większych graczy tzw "grubasów", "rekinków"
a te pozostałe kilkanaście w rękach takich jak ty czy ja... i wierz mi, czy masz 80 tysięcy akcji czy 180 tysięcy to suma sumarum masz za mało aby decydować o kierunku... dopiero 0,5 mln papiera coś znaczy... a dokładnie znaczy około 1% całkowitej ilości akcji...
na chwilę obecną, przy obecnej wiedzy kto ile ma raczej mało prawdopodobne jest podjąć działania sprzeczne z interesem PBS, dlatego ja spokojnie siedzę na pupci :-) i sobie czekam na informacje z firmy... i to nie raport, nie komunikat o rozmowach w sprawie przejęcia, nie info o zmianie nazwy, nie info o zwiększeniu zaangażowania ale informację o DZIAŁANIACH :-)

pozdrawiam

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
PBSFINANSE -10,00% 0,63 2025-10-31 15:00:00
2025-09-30
Wyniki finansowe
2025-09-25
Informacja o przetargu
2025-07-14
Obwieszczenie o przetargu.
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać