Ludzie, zgadzam się, że wiele spółek z NC to balony. Ale zlituj się taka spółka jak Liberty po 1-3 groszy to jet niemożliwe. 7,9 miliona akcji daje kapitalizację od 79 000 pln (tak tysięcy!!!!) do 237 000 !!!! to chyba ja się skuszę na 60-70 % spółki. Zakładajęc, że emisja dojdzie do skutku - przypomnę 5 000 000 akcji po 20 groszy to w Spółce pojawi się milion złotych w gotówce (przypominam, że to emisja gotówkowa a Spółka nie ma zobowiązań). Tak więc jeśli czekasz na 10 groszy to po emisji chcesz rozumiem kupić spółkę o kapitalizacji 1 290 000 pln (będzie 12,9 mln akcji), która ma 1 mln na koncie. OK ja też chcę kupić po 10 groni. Niestety jest to niemożlie (mówię o większej ilości akcji np 5 % spółki - dziś na to trzeba wydać astronomiczną sumę 60 tysiaków sic!!!) Pamiętajmy, że Rubicon i Capital na 31 grudnia "robią wyniki " w oparciu o wycenę m.in. Liberty. Obecnie "wolnych akcji" jest za jakieś 250 tys pln ( zakładam, że ten co miał 450 tys sztuk dziś oddał) więc nie sądze, że na 31 grudnia nie zrobią papierka znowu za zetkę. Ale to jest moja opinia. zakładam, że nawet największy pasztet (w dodatku z funduszami w akcjonariacie) nie utrzyma na dłuższą metę kapitalizacji w okolicach miliona- dwóch pln.