Dnia 2009-06-26 o godz. 14:38 ~drzemich napisał(a):
> Rozumiem, że przy 25 groszach, czy nawet 20 groszach - nic się nie zmieni :))
Heh, no wiesz, gdybym już miał wybierać, to rzeczywicie bym wolał żeby FFI było po 10 zł, a obrót taki, żeby Bluetax mógl sprzedać wszystkie ich akcje na jednej sesji ;))))))
Ale, choć to dziwnie zabrzmi, rzeczywiście uważam, że póki są spełnione 2 warunki:
1. Bluetax nie sprzeda akcji FFI
2. FFI działa i ma sie nieźle (a raport za I kwartał wskazuje, że tak jest - wzrost przychodów 3krotny, wzrost zysku 2 krotny do 1.1 mln)
to ich spadek kursu nie jest problemem. Jest bessa, kursy wielu firm spadają ale dla działalności tych firm nie ma to większego znaczenia. Jak przyjdzie hossa to z nawiązką ten spadek kursu pokryje. Tak uważam.
Inna sprawa, że hossa nie przyjdzie szybko. Ale ja się tego wcale nie spodziewam i póki co mogę czekać.
Gdy wchodziłem w Bluetax, dokładnie przyjżałem się spółce. I wydawała mi się bardzo perspektywiczna. Potem niestety wybuchła awantura pomiędzy głównymi akcjonariuszami i zapchanie przez pana W. swoimi akcjami spekulantów którzy liczyli na szybkie odbicie. No i powstał problem. Stopniowo jednak te akcje przejdą w silniejsze ręce i jeśli w firmie się sytuacje wyklaruje, to jestem dobrej myśli.