a ja myślę, ze tu nikt nie wychodzi, tylko specjalnie kreowany jest pesymistyczny nastrój wokół spółki. Na zasadzie: "raport w końcu bardzo dobry, a spółka i tak sporo spada i przy dużych obrotach". Świeca na wykresie też wyglądać będzie bardzo niekorzystnie.
Czas na wychodzenie ze spółki był już parę razy - raczej przy tych paru gwałtowmych podbitkach ostatnio. Wtedy był i większy wolumen i wyższa cena akcji. Myślę, że kto miał wtedy wyjść z takim kapitałem to wyszedł. Dla mnie to przerzucanie kasy z kieszeni do kieszeni żeby zbić kurs i wyzbierać akcje + zniechęcić totalnie ulicę.
Raport jest bardzo dobry, wygląda na to, że spółka zaczyna wychodzić na prostą jesli chodzi o zarabianie. Uporządkowali finanse, kapitalizacja spółki śmiesznie niska. Nowy inwestor raczej nie wszedł w spółkę bez uzasadnionych oczekiwań na dobry zwrot z inwestycji (oczywiście - nie oznacza to, że taki inwestor na takiej inwestycji nie może stracić).
Ja dzisiaj dobrałem i zwiększam pozycję przy tego typu dziwnych "manewrach". Mam czas, imo to w końcu wystrzeli na dobre, jak już gruby odpowiednio zaspokoi apetyt.
Ale to tylko moje odczucie, może i naiwne.