Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  4,76 zł , zmiana od tamtej pory: -11,76%

Re: Która to fala ? Nie wie nikt :)

Dokładnie rok temu pierwszy raz kupiłem akcje AAL i wstrzeliłem się szczęśliwie w waszą pierwszą falę. Nie ma chyba sporu, że była to fala pierwsza impulsu wzrostowego. Sygnał sprzedaży dostałem w styczniu, którą to falę oznaczacie jako A w drugiej korekcyjnej. Jest jednak pytanie: co jeśli ta korekta wtedy się już CAŁKOWICIE wyczerpała ? Może to była CAŁA fala druga ?

Ja wtedy drugi raz kupiłem te akcje przy rosnącej średniej SA200. Pojawił się zaraz ostry wzrost, który oznaczyłem jako fala 1 niższego rzędu a Wy jako dopiero B. Fala B bywa fałszywa, więc może ja się mylę. W każdym razie sygnał sprzedaży dostałem na początku lipca. Którą falą ona była, okaże się teraz, ponieważ kurs właśnie wszedł w obszar 4,40-5,00. Jeżeli go nie przełamie, to cały ten spadek od marca okaże się jednak zygzakiem fali 2 i zacznie się wzrost.

Dlatego po raz trzeci zacząłem kupować te akcje. Taktyka jak zwykle: W tych dniach kupuję połowę, a druga połowa: albo na dalszych spadkach (wtedy wasze oznaczenia będą słuszne) albo na wzrostach (zawsze wolę ten wariant).

Nie znam się na fundamentach, ale analizy niejakiego Dovado są niesamowite! Pełen szacunek :) Pierwszy raz poczytałem rok temu i w ten sposób zainteresowałem się tą spółką. Zarząd powinien Ci dać jakąś posadę w PR.

PS. Oznaczacie może fale na CI Games ? Od miesiąca tam siedzę i nie wiem co myśleć o tym gwałtownym wzroście teraz ? Ja traktuję go jak korektę w trendzie spadkowym. Cholera, nie wiem kiedy sprzedawać ! Tam fundamentów nie ma jak na AAL :)

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
AVIAAML -10,45% 4,20 2018-07-12 16:28:39
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.