Forum Giełda +Dodaj wątek

Re: kto skupuje walor

Możemy założyć że np. fundusz który zszedł poniżej progu 5 % odkupuje akcje ....
Dlaczego miałby to robić ???
Dobije do prawieże wymagalnego progu nie przekraczając go i posiadać będzie tyle samo lub więcej akcji ( kupi przecież po 50 % redukcji ) zachowując zysk z dywidendy .....
To nasuwa się pytanie można zarobić na D czy nie ???
Oczywiście , jeżeli będziemy działać tak jak powyżej ----- musisz sobie samodzielnie policzyć

Lecz w najlepszej sytuacji byłoby gdyby MERCOR upadł !!!!!
wartość księgowa jest dwa razy większa niż kapitalizacja !!!!!

Normalnie paranoja !!!!

Ja zrobiłem tak kupiłem 1000 szt po 17,70 17700
Po odcięciu kupiłem 1000 szt po 8.65 8650

Po otrzymaniu D kupię za 7500 pln resztę akcji załóżmy że po 9 pln będzie tego ok 833 szt

Czyli 2833 szt akcji zakup za niecałe 12 pln za sztukę

Warto ???? To się okaże !!!

Dlatego paradoksalnie spadnie do 5-6 złotych wpisy co niektórych przyjmuje jako dobrą monetę , lecz tak nie będzie a szkoda !!!!

Pozdrawiam życząc sukcesów.....

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
MERCOR 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.