Witam - mam problem - dwa lata temu spłaciłam jednorazowo (w całości po odliczeniu odsetek) zaciągnięty kredyt w LUKAS-ie. Po roku chcąc uzyskać nowy kredyt dowiedziałam się, że wiszę bankowi kwotę ca 289 zł. tytułem niezamknięcia kredytu. złożyłam reklamację (bowiem to panienka zamykająca linię kredytową pomyliła się w obliczeniach. reklamacja została uznana i miałam wpłacić jedynie kwotę 18.02 zł (nie wiem za co) ale wpłaciłam ją i zgłosiłam dokonanie wpłaty telefonicznie. W maju tego roku ponownie chciałam wziąść kredyt i okazało się, że wobec mnie została wszczęta windykacja zaawansowana (o niczym wcześniej nie byłam informowana ani listownie, ani telefonicznie) i niestety moje konto zostało zablokowane. ponownie wsystosowałam pismo do centrali we Wrocławiu celem wyjaśnienia sprawy i zarządałam rekompensaty za utrudnienia (dokładnie udzielenia kredytu na warunkach preferencyjnych). zgłosił się do mnie pan od kredytów trudnych, który zapewniał mnie, że bezproblemowo otrzymam kredyt wczesniej jednak muszę się z nim skontaktować. bez tego okazało się, że moje konto nadal jest zablokowane mimo, iż z centrali otrzymałam informację, że sprawa jest definitywnie załatwiona. kiedy przyszło do umawiania się w sprawie kredytu, ponownie okazało się, że mimo moich wystąpień nie mogę skorzystać z żadnych preferencji (nawet tych oferowanych stałym klientom banku) ponieważ nadal w moich danych widnieje zapis o problemach ze spłatą (a przecież nie była to ani moja wina - błąd pracownika banku - no i otrzymany list o zamknięciu konta). Mam pytanie - czy w takiej sytuacji (jesli została wszczęta windykacja???) znajduję się gdzieś na liście niesumiennych dłużników (klientów banku-prócz ich własnego LUKASA) i czy mam jeszcze jakąs szanse na odszkodowanie - bo odmowa kredytu i cała sprawa (pomijam miniony rok) mająca miejsce tylko w tym roku (2 miesiące) nie pozwoliła mi na zrobienie remontu na co kredyt miał być przeznaczony. Co i jak mam zrobić, by bank wreszcie uznał moje racje i poniósł konsekwencje niekompetencji swoich pracowników. Proszę o pomoc czy i gdzie mam sprawdzić czy jestem na tej sławetnej liście dłuzników i co robić z niesolidnym bankiem???
Pozdrawiam.