Warto zastanowić się nad perspektywą rozwojową WIK oraz jakim potencjałem dysponuje spółka, szczegółowo analizując ostatni raport. W mojej ocenie fundamenty spółki są mocne, dlatego można założyć, iż w niedalekiej przyszłości wartość spółki będzie wzrastać, szczególnie w przypadku realizacji aktualnej strategii przez zarząd umiejętnie inwestując kapitał w dochodowe projekty. Podkreślić należy, iż spółka wchodzi na większy rynek, co daje możliwość nabrania rozpędu ale także poszukania okazji do zajęcia dobrej pozycji na rynku wielkomiejskim. Ciekawe jak rynek mieszkaniowy będzie reagował na ostatnie sygnały z rynku ale WIK ma przed sobą szansę na skokowy wzrost przychodów, a to powinno przełożyć się na wzrosty na GPW. Jak już wspomniałem korekta ostatnich wzrostów powinna niedługo wyhamować, a następnie prognozuję powrót do trendu wzrostowego, czyli przebicie na stałe ceny 10 zł. będzie dobrym impulsem do dalszych wzrostów cen akcji. Ciekawie będzie w lipcu, ponieważ spodziewamy się kilku dobrych informacji.