A ja uważam że na rynku jest mało akcji - zobaczcie na arkusz zleceń po stronie sprzedaży. Jeśli komuś zależy na dalszym skupie to nie będzie tego robił PKC bo kurs by poszybował na wysokie poziomy przy niskich obrotach.
Jeśli komuś zależy na windowaniu kursu to będzie działa odrotrnie.
Jestem na papierze długo, i też kiedyś czytałem na tym forum w 2007 że kurs będzie wynosił 7 zł a jak było każdy wie.
Jak kilka dni temu dds wieszczył że jest bardzo źle to nawet mnie to cieszyło, tym bardziej że pisał o starych wydarzeniach typu sprzedaż browaru itp.
Jak teraz słyszę że piszecie że kurs ma być w okolicy 10 zł to hmmm zazwyczaj jest to dla mnie jeden z sygnałów do wyjścia.
Ale jak pisałem wcześniej - nie wychodzę, choćbym miał kisić jeszcze długo.
Pamiętajcie że bańka na produktach spożywczych też nie trwa wiecznie, a obecne ceny są moim zdaniem na nie przyzwoicie wysokie.
Przykład optimusa - ten kurs jest z księżyca patrząc na fundamenty.
Szansa na wysoki kurs jest, ale wtedy byłaby to czysta spekulacja. Fundamentalnie aktualna cena odzwierciedla wartość spółki. Zakładając dobre wyniki i poczynione inwestycje realna wartość może być wyższa, ale nie o kilka zł tylko o kilka(naście) groszy.
Nie zmienia to faktu że jak ktoś będzie chciał to kurs udupi, a jak nie to kurs poleci znacznie - pytanie tylko kto zbiera papier i w jakim celu.
Osobiście widzę to tak: perspektywa dalszych wzrostów jest bardziej realna niż spadki - ze względu na to że niewielkie obroty bardzo mocno szybują kurs.
Będzie można się zastanawiać jak obroty wzrosną do 5-7 mln na sesje.