Dnia 2023-06-24 o godz. 07:19 ~oze napisał(a):
> Do Aniemowilem [2.58.218.*] 2023-06-23 18:08
>
> Ten szyderczy i pretensjonalny ton może oznaczać ze zawisłeś wysoko lub reprezentujesz szorta ...innej opcji nie widzę.
>
> Jedno jest pewne, nikt po zwaleniu kursu z 20zł nie odda ci akcji po 1zł biorąc pod uwagę że spółka ma kapitalizację 30mln zł a zarabia 6mln kwartalnie ... głupiego to szukaj u siebie w rodzinie
>
> Po 1. Gdzie ty masz człowieku szczyt popytu na pv? Szczyt to był w 2020 roku .. PiS zajechał tą branże bo nie pozwoli żeby rynek energii był w prywatnych rękach. Może inaczej. W nie-PiSowskich rekach :) Na szczęście rynek PV to nie tylko Polska. Odsuniemy tych patałachow od władzy, wjedzie KPO to nie zrobi normalnie. Trzeba się przemęczać te parę miesięcy.
>
> Po 2. Po co utrzymywać nierentowne podmioty w grupie. To że sprzedali Solar Innivation oceniam jako bardzo dobry ruch. Firm instalacyjnych jest na rynku pełno, tzn no może było bo duża część drobnych już padła :) ale to nie jest jakiś high tech nie oszukujemy się skoro Janusz z Grażynka mogą taka foremkę odpalić z dnia na dzień, nie wymaga to niewiadomo jakiego wkładu własnego. Wróci popyt na PV to sobie taką foremkę może kupić i poszerzyć ofertę.
>
> Po 3. Czemu nic nie napiszesz o Agro Steel Energy? Rynek popularnych konstrukcji do pv naziemnej jest już i tak dosyć przesycony w Polsce. Nawet w Iławie jest już jedna firma która robi takie konstrukcje. Natomiast konstrukcji do agrofarm nie robi nikt bo ten rynek dopiero raczkuje i to jest szansa dla Agro Steel, zwłaszcza na rynku francuskim
>
> Po 4. Gdzie ty masz info że OZE zaprzestał handlu energia ? Przeciwnie kupili OZE energy i trzepią na tej działalności piękny hajs co najwyraźniej cię bardzo boli :):) no cóż ... tym się różni właśnie mądry inwestor od tępaka że kupuje akcje gdy jest PR-owy dramat wokół spółki a sprzedaje gdy jest euforia. Polki się tego nie nauczysz będziesz rozgrywany jak dziecko :)
>
> Po 5. Techno Energy i Agro steel Energy są na etapie wdrażania nowego modelu internacjonalizacji . Ostatnie zmiany w TE tylko mnie utwierdzają że to jest świetna inwestycja. Nigdy nie deprecjonowałem gałęzi biznesowej dotyczącej części bo oni mieli w zasadzie co kwartał po parę mln przychodu.
>
> Po 6. Bardzo dobra decyzja odnośnie linii. Jesli teraz ta gałąź nie przynosi zysków i nie widzą żeby to miało się w najbliższym czasie zmienić to trzeba uciąć taka działalność a nie głupio w to brnąć i generować stratę. Bardzo logiczne posunięcie. Mnie taka informacja w żadnym wypadku nie skłoni do sprzedaży zważywszy na pkt. 7.
>
> Po 7. Kiedy kurs OZE latał po 6zł to mnie tu nie było. Zainteresowałem się spółką jak zobaczyłem uwalenie pod 2zł na dużym wolumenie. Wtedy stało się jasne że działa tu szort i rozgrywa walor pożyczonymi akcjami. I pod to gram. Czekałem cierpliwie aż zejdzie poniżej nominału i się doczekałem. Akcje będą musiały zostać zwrócone i kropka. Twoje płaczki i jęki tego nie zmienią. Pozyczyłes? Musisz oddać i nie ma że boli. Było nie oddawać po 75 groni :) teraz się męcz grubasku :) bo ja tu zostaję na parę lat i nie dla samego zysku tylko właśnie żeby zobaczyć jak się pocisz, jak się starasz, jak desperacją zalatuje gdy każesz wylewać syf na forum Bankiera swoim trolom :) Bede się przyglądał twojej agonii aż do twojego upadku gdy zwrócisz każda z pożyczonych akcji i zapłacisz prowizje. Co do 1 sztuki.
Nie oznacza to że cię już od dawno obserwuję i ostrzegałem o tym że jesteś kłamcą i łżesz.
Wtedy też pisałeś że ktoś od ciebie chce jakieś akcje a głupiego to znaleźli ciebie i sprzedali ci je za 6 zł, teraz ty szukasz głupiego żeby podbijał kurs. Ale tutaj na forum nie znajdziesz.
1) gdzie ja pisałem o jakimś szczycie?
2)teraz solarinov nierentowny i be ale jeszcze w zeszłym roku piałeś nad tym jaki wspaniały i jakie oze to przyszłość, jak ci napisałem że to jest dziadostwo i jedynie produkcja części ma sens to mnie w pijacki sposób zwyzywałeś
3)no popatrz rynek przesycony a jeszcze w zeszłym roku twierdziłeś że to żyła złota
4)gdzie napisałem że zaprzestało napisałem że nie przynosi on spodziewanych zysków
5)kłamco napisałem ci to samo to darłeś ryja że fotowoltaika i konstrukcje pod panele(co do konstrukcji napisałem że się zgadzam)
5)patrz punkt 3
6)historia archiwum sięga twoich wpisów przy kursie 3 zł pewnie wtedy naganiałeś na wzrost kursu żeby kupić za 0,75 tak?
Obserwował to ja będę co jakiś czas ciebie jak się tutaj wijesz i naganiasz.
Co masz w ogóle do powiedzenia na temat singapuru i tej firmy krzak z usa? też takie głupoty pisałeś o tym jaka to będzie kopalnia diamentów że głowa mała.
Ogólnie to szkoda czasu na ciebie bo jak tylko się przypomni twoją działalność na tym forum to zaraz lecisz do moderatora bo taki masz ból 4liter. Nowych tutaj nie oszukasz bo widzą że trzeba się trzymać z daleka od tej spółki a starzy którzy wiszą tutaj na haku doskonale wiedzą kim jesteś, nawet największy fan spółki Vincent od ciebie odbił i się z ciebie śmieje.
Jesteś krętaczem oszustem a co za tym złodziejem bo chcesz okraść naiwnych.