Zarząd WIKANA S.A informuje, że w dniu 17 listopada 2017 roku podjął decyzję o rozpoczęciu przeglądu:
opcji strategicznych we wszystkich obszarach działalności biznesowej Emitenta.
Przegląd ten ma na celu wybór optymalnego wariantu dalszego rozwoju Emitenta i realizacji strategii rozwoju na lata 2018-2021.
Na obecnym etapie rozważane będą różne opcje strategiczne, w tym :
dalszy rozwój Emitenta
1) drogą akwizycji przy wsparciu inwestora zewnętrznego
2) lub podwyższenia kapitału zakładowego Emitenta
3) jak innych zmian struktury właścicielskiej
4) zawarcie aliansu strategicznego
5) jak również niewybranie żadnej z przedstawionych opcji.
moim jak zwykle nieskromnym zdaniem są to zadane pytania rynkowi , które warianty należy bezwzględnie odrzucić a które realizować, rynek pewne poczynania (strategie) powinien na wstępie odrzucić aby nie odrzucić spółki w przyszłości całkowicie z obiegu (w tym akcji spółki).
Porównałbym te działania do ojca biednej rodziny który powiada : wczoraj w drukarni za resztki naszych wszystkich oszczędności wydrukowałem miliardy akcji w seriach od A do Z i powierzyłem je swojemu funduszowi który sam wymyśliłem , sam oczywiście go też założyłem , od dziś jesteśmy wszyscy bogaci , oczywiście ja i Wy , wielka rodzina (Akcjonariuszy) pyta emitenta to znaczy że wszyscy jesteśmy bogaci a ile one wartają , emitent odpowiada nic chyba że coś za nie dacie ale one i tak nie są do sprzedania one są po to aby po prostu , a może kiedyś uczynię resplit i z miliarda uczynię 1 góra 10 tak na pamiątkę i w ramki oczywiście
pewnie to nawet śmieszne nie jest co napisałem a żałosne