Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  2 162,00 zł , zmiana od tamtej pory: 39,41%

Re: KOMENTARZ FUTURES TYDZIEŃ 29

Piszę o tym od dawna, obecne wzrosty są najzwyczajniej nieracjonalne.
BRICS to pieśń "indyka, który myślał o niedzieli a w sobotę mu łeb ucięli".
Co do oporu, to może być tak jak napisał piobor - AB=CD, a więc okolice 2240 pkt.
Tam biegnie górna banda wieloletniego trendu spadkowego na WIG20 (w sumie patrząc na niego, to WIG20 jest od zawsze w trendzie spadkowym). Nie chcę być czarnowidzem, ale dolna banda tego kanału to obecnie okolice 750 pkt. Choć bardziej obstawiam poziomy 1200-1400, to spadki są nieuchronne!

Obecne wzrosty to "szał" na sztuczną inteligencję, która co coraz więcej osób zauważa, jest niczym innym jak przełożeniem na język "zwykłego zjadacz chleba", algorytmu który wykorzystują wyszukiwarki internetowe. Ot tyle.

Wolumeny od kilku tygodni to kpina!
Śmianie się prosto w twarz inwestorom - "ja mam pustą kasę, mam jej tyle, że mi nic nie zrobicie, to sobie indeksy dla zabawy wywinduję, tak jak mi się to podoba, z Wami lub bez Was, a gdy zaczniecie wierzyć, że nadchodzi nowa pokoleniowa hossa, to Wam uczynię piekło i Wasza kasa mi w tym pomoże".

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
FW20 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Brak wiadomości dla danej spółki
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.