Tydzień temu, odważyłem się napisać
https://www.bankier.pl/forum/temat_re-komentarz-futures-tydzien-23,66655603.html Poziom, który uważałem za kluczowy (ok. 2400) właśnie się zrealizował. Może jeszcze go trochę pogłębimy, ale mam wewnętrzne przekonanie, że linia wieloletniego trendu (przełamana w górę pierwszy raz w lutym tego roku) powinna wyhamować głębsze spadki. Od lutego kilka razy była naruszana w dół, ale potem cena wracała nad linijkę. To sugeruje, że to istotne miejsce.
Wsparcie na tej trendowej to jedna strona medalu. Odwrotną stroną jest gasnący impet trendu, trwającego już ponad 1,5 roku. Na wykresie 1D widać, że do początku tego roku, kolejne szczyty są coraz mniej efektowne, a korekty głębsze. To grozi powstaniem RGR (po chwilowym wzroście, spadek z przedziału 2500-2600) na długoterminowym trendzie wzrostowym. Efektem tego mógłby być głęboki spadek (np. do 2000). Mam nadzieję, że aż tak źle nie będzie (może tylko do 2200), ale trzeba brać to pod uwagę.
Reasumując: wróżę podbitkę z obecnego poziomu, ale obawiam się, że może to być jedynie prawe ramię RGR.
A czy się mylę? - zobaczymy. To tylko jeden ze scenariuszy. Nikt nie wie co się zdarzy. Jeżeli ktoś twierdzi, że wie, to albo jest kłamcą, albo chorym psychicznie, albo podróżnikiem w czasie.