Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  1,99 zł , zmiana od tamtej pory: -3,52%

Re: kolejna zła wiadomość

Spółka Elzab powinna zarabiać. Branża w której działają jest bardzo dochodowa i ma perspektywy.

Moim zdaniem największym zagrożeniem dla Elzabu jest właściciel. Jeżeli Comp przejmie produkcję i kontrahentów to ze spółki zostanie wydmuszka. Wartość akcji = ZERO.

Drobni akcjonariusze, zwłaszcza byli pracownicy powinni naciskać na zarząd Elzabu.
- Jakie są plany na przyszłość - czemu pozbyli się siedziby i hali produkcyjnej.
- Czy spółka będzie zlikwidowana.

W latach 90 w Polsce działało wiele firm bez siedziby.
Nie wyobrażam sobie, że teraz może istnieć firma produkcyjna beż żadnego majątku. Produkcja kas wymaga też zaplecza badawczego. Prototypy muszą mieć homologację Ministerstwa Finansów. .

Jeżeli Comp planuje przejąć działalność operacyjną Elzabu to niech chociaż uczciwie zapaści drobnym akcjonariuszom!

No ale ja nie jestem doradcą inwestycyjnym więc to tylko moje przemyślenia.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
ELZAB -3,87% 1,92 2023-12-15 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.