Jestem tutaj od wielu lat. Przetrzymałem kurs 6zł to przeczekam wszystko. Ciśnienia finansowego nie mam. Traktuję to jako pakiet emerytalny. W tym roku dokupiłem kolejne 10.000 akcji. Ode mnie nie dostaną ani jednej akcji dobrowolnie.
Ja bym poszedł bardziej w doniesienia o podejrzeniu popełnienia przestępstwa działania członków zarządu na szkodę spółki i akcjonariuszy mniejszościowych. Jeżeli ORLEN nie posiada 100 % akcji to nie może Nas traktować jak śmieci, powietrze i podpisywać umów na Naszą niekorzyść. ( Wiem nie może ale tak robią).
Przecież podpisywanie umów tych o sprzedaży prądu do Orlenu i następnie jego odkupowanie z marżą jest ewidentnym nadużyciem i działaniem na szkodę akcjonariuszy.
Plus media to dla mnie nie 4 władza tylko pierwsza. Dlaczego nie wyjdziemy z tym spotem, który jest na stronie Pana Trzcińskiego na szersze wody. Może wówczas będą musieli się wytłumaczyć w głównych wydaniach wiadomości, faktów czy też informacji.
Bardzo chciałbym zobaczyć jak te bezczelne uśmiechy Fąfary i Staszaka zostaną zgaszone jedną decyzją Tuska i ich dymisjami.
Jedno co mnie boli to gdy patrzę na kursy innych energetyków i pytanie dlaczego wierzyłem w Energę, która rzekomo jest najlepszym z energetyków. Niby człowiek wykształcony, a dał się wkręcić w Energę.
Ale zawsze po burzy przychodzi słońce. W nieskończoność tego nie będą ciągnąć. Ktoś w końcu będzie się musiał na coś zdecydować. Wydaje mi się, że zbliżamy się do przesilenia. Spółką zaczyna się interesować coraz więcej osób.
I na koniec dziwi mnie, iż nikt jeszcze nie zgłosił manipulacji kursem do odpowiednich instytucji. Przecież tu od dłuższego czasu widzimy przyklejenie kusu do 12.00zł plus minus parę groszy w jedną bądź drugą stronę. Jest to ewidentnie widoczne, że ktoś tym kursem steruje i pogrywa z Nami. Przecież przy tak niewielkich obrotach i niewielkiej ilości transakcji bardzo prosto jest sprawdzić kto tym steruje. Za stary jestem by uwierzyć, że to sam rynek.