Jaki rok taki czat, w takiej formie spotkanie co kwartał miałoby sens, ciężko ująć rok w godzinę. Nowych umów nie było o kursie akcji ani słowa. Cenzura nie tylko u mnie. Prezes mało przekonujący w zeszłym roku był bardziej optymistyczny. Może coś wie, jakiś profesjonalny inwestor kupuje? A może tylko zdaje sobie sprawę że jest coraz bliżej do ważnych decyzji których sam nie będzie w stanie przegłosować. Nie wiem. Trochę to wszystko pesymistycznie, ale w takim razie może być tylko lepiej.
Z odpowiedzi na moje pytania, lepsze, gorsze ale zapytałem, też nie jestem zadowolony. Z resztą sami oceńcie. Pozwoliłem sobie na mały komentarz.
benek – Anonim
Jaki jest koszt zapisu i transmisji online ZWZA i dlaczego zarząd i RN. Uważają, że jest za drogi?
Piotr Saczuk
To nie jest kwestia kosztów tylko formy. Spotkania twarzą w twarz pozwalają na bardziej otwartą i bezpośrednią wymianę poglądów oraz lepsze wyjaśnienie złożonych kwestii. Uczestnictwo w takich wydarzeniach może dodatkowo budować zaufanie naszych akcjonariuszy. Zachowanie formy stacjonarnej spotkań ZWZA stanowi istotny element naszej strategii komunikacji z udziałowcami i uważamy, że powinno być kontynuowane.
W dokumencie stosowania dobrych praktyk podajecie ze transmisja jest za droga i dlatego nie stosujecie tego punktu.
https://www.bankier.pl/static/att/ebi/2023-05/0000150325_202305300000147222.pdf str.7
Ale już niedługo; https://www.bankier.pl/wiadomosc/Gielda-wprowadza-Dobre-Praktyki-Spolek-Notowanych-na-NewConnect-2024-8666431.html
Ta odpowiedz raczej pasuje do tego pytania, które pozostało bez odpowiedzi.
Czy w związku z tym że na WZA z większościowych akcjonariuszy osobiście uczestniczą tylko członkowie zarządu nie byłoby lepiej ułatwić innym akcjonariuszom jak i radzie nadzorczej udział w zgromadzeniu i zwołać walne online lub hybrydowe zgromadzenie?
To kto się spotyka twarzą w twarz z istotnych osób w spółce poza zarządem?
Za rok zapytam.
benek - Anonim
Czy spółka planuje przejście na Rynek Główny GPW i jakie poczyniła przygotowania w tym kierunku, a jeżeli nie planuje to dlaczego? Wydaję się, że to powinno być naturalnym kolejnym etapem rozwoju spółki.
Piotr Saczuk
W 2024 roku nie mamy takich planów.
W zeszłym roku nie, w tym nie. No ale dlaczego?
benek - Anonim
Czy spółka zabezpiecza się przed ryzykiem walutowym, jaki odsetek w kapitale rezerwowym zajmują waluty obce i czy w ogóle spółka potrzebuje rezerw w walutach obcych skoro finansuje się ze środków bieżących i w razie potrzeby korzysta z linii kredytowej?
Piotr Saczuk
Spółka nie korzysta z żadnych kredytów. Co do niwelowania skutków wahań kursów, odpowiadałem już na podobne pytanie.
Nie o to pytałem.
benek - Anonim
Czy spółka jest w stanie podpisać każdą umowę bez względu na wielkość i ilość?
Piotr Saczuk
Nasze oferta skierowana jest do dużych i średnich klientów.
Odpowiedz nie na temat.
Czy AI Net Planner jest już wykorzystywany komercyjnie przez spółkę i czy ma pozytywny wpływ na funkcjonowanie spółki?
Bez odpowiedzi.
Trochę czasu tu schodzi z komercjalizacją i skalowalnością produktów, ale postępy też są.
Czy w spółka zawierała jakiekolwiek umowy handlowe z akcjonariuszami lub podmiotami powiązanymi?
Niema się czego wstydzić. Przecież spółka prowadzi przejrzystą politykę informacyjną.
Zarząd rekomendował symboliczną dywidendę, czy powodem są inne koszty i odpisy między innymi dla zarządu które idą w miliony, co w następstwie sprawia że nie wszyscy akcjonariusze mają jednakowy udział w zysku firmy?
Tak to widzę niestety.
Czy ja też mogę swoje akcje wymienić na akcje uprzywilejowane?
Czyli nie mogę, a swoją drogą to egzotyczna operacja była. Dokupię normalnie, na giełdzie jak większość.
Co z dywidendą dlaczego jest symboliczna?
Na koniec z braku odpowiedzi powtórzyłem pytanie. Może się spóźniłem.
Pozdrawiam