Nie wiem kto bardziej chce kupić ale wiem kto najbardziej chce sprzedać. Ja ich nie rozumiem naprawdę. Mnie wtedy tu nie było ale wróćmy się do 2017 roku . Pan Stuglis sprzedaje w pakiecie koło 6 procent swoich akcji za 60 zł . Spółka w tym czasie zarabia średnioroczne koło 70 ml a jej wartość księgowa to 30 zł . Fundusze kupują bo widzą w tym dobry interes . No i jak to mówi nawet Pani Prezes dziś alumetal jest już zupełnie inna firma ! I to jest prawda. Chwała się jakie wypracowali przewagi konkurencyjne ile było inwestycji rozwoju przez ostatnie lata i jak na plus zmieniło się otoczenie i znaczenie aluminium wtórnego . I teraz po tych 6 latach pan Stuglis chce sprzedać (uwzględniajac inflację ) nominalnie taniej niż wtedy ? Wskaźnikowo dużo taniej niż wtedy ? Ja nawet nie liczę do wskaźników tamtego wyjątkowego roku tylko jakieś potencjalne 150- 200 mln zysku. Trudno uwierzyć że coś się za tym nie kryje. Skoro fundusze kupowały gorsza spółkę alumetal 6 lat temu po 60 zł to teraz nie kupiły by dużo lepszej i większej za tylko trochę więcej ? Coś tu jest nie tak z tym poddaństwem wobec hydro