Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  83,40 zł , zmiana od tamtej pory: -2,52%

Re: Kiedy wezwanie ???

Nie wiem kto bardziej chce kupić ale wiem kto najbardziej chce sprzedać. Ja ich nie rozumiem naprawdę. Mnie wtedy tu nie było ale wróćmy się do 2017 roku . Pan Stuglis sprzedaje w pakiecie koło 6 procent swoich akcji za 60 zł . Spółka w tym czasie zarabia średnioroczne koło 70 ml a jej wartość księgowa to 30 zł . Fundusze kupują bo widzą w tym dobry interes . No i jak to mówi nawet Pani Prezes dziś alumetal jest już zupełnie inna firma ! I to jest prawda. Chwała się jakie wypracowali przewagi konkurencyjne ile było inwestycji rozwoju przez ostatnie lata i jak na plus zmieniło się otoczenie i znaczenie aluminium wtórnego . I teraz po tych 6 latach pan Stuglis chce sprzedać (uwzględniajac inflację ) nominalnie taniej niż wtedy ? Wskaźnikowo dużo taniej niż wtedy ? Ja nawet nie liczę do wskaźników tamtego wyjątkowego roku tylko jakieś potencjalne 150- 200 mln zysku. Trudno uwierzyć że coś się za tym nie kryje. Skoro fundusze kupowały gorsza spółkę alumetal 6 lat temu po 60 zł to teraz nie kupiły by dużo lepszej i większej za tylko trochę więcej ? Coś tu jest nie tak z tym poddaństwem wobec hydro

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
ALUMETAL -0,04% 81,30 2023-08-02 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.