Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  7,66 zł , zmiana od tamtej pory: -86,95%

Re: Kiedy opadł Kurz

Dnia 2024-03-09 o godz. 14:39 ~Stolnik napisał(a):
> "Firma nie będzie. Grupa to co innego, mistrzu. Napisałem tak, umiesz czytać?"
>
> Owszem, napisałeś sugerując że Dust się zwija. 
> Teraz korugujesz, że nie grupa Dust tylko firma Dust.
> Wniosek
> wg Ciebie firma Dust się będzie zwijała, ale grupa Dust się może rozwijać. Czyli wycena może się zwiększać poprzez spółki zależne. Nie gryzie Ci sie to ze sobą ? Mistrzu ? :)
>
Nie, nie gryzie. Byłem miły, będę szczery. Wg mnie grupa the dust zrobi jeszcze Serum, moze Airport i jeszcze coś, o ile maja to solidne zapisane i zwinie się, albo stanie się bardzo słabym soft house dla grup w rodzaju PLW. Dlazczego? Cóż, to temat na dlugi wpis.

> " Nie bylo marketingu, nie było trailera juice."
>
> owszem zgadzam się, że na pc marketing siadł. Zgoda co do trailera.
> za pierwsze odpowiedzilaność Wydawcy, za drugie odpowiedzialność Prezesa. 
>
Oki

> " Z którego juz wywalono część zespołu produkcyjnego"
>
> taaa... to pewno na skutek jakiegoś tajnego zapisu w umowie z wydawcą, żeby miesiąc przed premierą wywalić część zespołu produkcyjnego a zatrudnić w to miejsce pana Gienia z piekarni i panią Jadzię z Rybnego co będzie gwarantem sukcesu.
> Pozwól właścicielowi prowadzić spółkę par excellence jak uważ za stosowne, rozliczając do z efektu końcowego.
> Słabi odpadają dotyczy to tak spółek jak i ich pracowników. 

Napisałes to co ja, tylko inaczej, przyjacielu. Efekt końcowy - nie ma nic. Plus, nie ma zespołu. Nie wiem czemu, chociaż sie domyslam, czemu wywalono prawie wszystkich.

> "Inkwizytor miał być w 22, 1-2 kwartał 23, 4 kwartał 23, finalnie wylądował w lutym. Terminy nie są dowożone, Serum przełożono, Airport renowator zostało odrzucone przez wydawce."
> TI przełożony 
> Serum zapowiedziano IQ 24 , o ile wiem Q się jeszcze nie skończył , czyż nie ?
> AR odrzucowny kamień milowy, mamy mało danych bo znać przyczyny i rezultat decyzji, ale wymowa jak najbardziej negatywna jak do tej pory, po suchym komunikacie. Tu liczę na konkrety w raporcie rocznym , co dalej.
>
Serum miało mieć wcześniej premierę, przełożono na 2Q. Na steam jest.
Spółka nie odniosła się do niczego.

> "Niezłą kasę? Grosze. Jęsli dla ciebie sumarycznie 5-7 baniek euro to duże pieniądze dla wydawców, to przepraszam,nie znasz rynku. Tencent albo inne grupy wyłożyłyby ci w 18-22 w ciemno 2-5 baniek na grę, jak umiesz nawijać makaron na uszy."
> Grosze ? kilka mln eur to dla Ciebie grosze ? 
> Cóż Krezusie, jesteś w "mylnym błędzie" ;) sądząc, że profesjonalny wydawca wyda choć jednego centa na projekt bez zbadania uprzednio rynku i potencjału. Prosto można to zweryfikować. Załóż firmę udaj się w krawacie do Tencent niech wyłoży ci w ciemno 18/22 lub choć 2/5 baniek. :))

No mówię, ze tak to działało, bo byłem przy kilkunastu podobnych projektavch jako konsultacje i nie tylko - prezentacja w power poincie, dane pod teze i jedziemy. Nie wierzysz? Zobacz sobie pierwsze prezentacje inwestorskie Dusta (nie wiem czy jeszcze są w sieci, ale kiedys były). W 2020 ludzie słyszeli gry, widzieli duze pieniądze i dawali małe, bo liczyli na 200 procent zwrotu.

> "Jakie rzeczy?"
> AR- budżet 1,7mln eur pokrywany przez wydawcę. Tu należą się wyjaśnienia, co zostało zrealizowane, co zostało rozliczone.
> PH- b+m 1,7 mln pln
> P Crub- ? wyjaśnienia.
> P Crusaders-? wyjaśnienia.

Ale tych gier nie ma i nie bedzie, niektóre z tych sub spółek też zwalnialy ludzi.

> " Nie, mordo. To nie jest wishful thinking, ze jak robisz na UE 5 to masz hit. Tak samo może być gówniane. A co Serum - poczytaj ten prompt. Airport zostało odrzucone przez wydawcę."
> Mordo, nie o tym pisałem. Nie mówię że to będzie hit. Może to być guano.
> Ale prawdopodobieństwo że to będzie guano maleje ponieważ narzędzia do tworzenia są z wyższej półki, a to wymusza jakość. 

Nie wymusza jakości. Jak dasz komuś bez refleksu kto nie ogarnial wyscigów na maluchu mercedesa, to tak samo nie da rady.
1. Zespoły się przenikają. Ci sami ludzie robili Serum i Inkwizytora. Writerów obu wywalono juz. Czemu? Bo byli super?
2. Ta gra to małe pieniądze. Co daje ci powody zeby myslec ze gra under 5 milionów dolarów wybije? Sam setting ze strony tego grafomana jest totalnie generyczny. Nazwy są z jakiegoś generatora. Nie brzmi to dobrze.
3. Potrzebujesz dużego marketingu (a nie płacenia tylko youtuberom) i to dobrego zeby coś wypromować. A to się zakopiue Jak Inwkizytor po meisiącu top 8k na steam.

Sorry.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
THEDUST 11,11% 1,00 2025-10-17 15:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.