Dystrybucja na walorze zaczęła się przy dużej zmienności od 320, a to że poleciało do góry pod 400 to tylko dodatkowy bonus. W przyszłym tygodniu zobaczycie w rejestrze więcej szortów….ja wygrałem. A tak analitycznie jeśli nawet byłyby utrzymane ceny srebra i miedzi co uważam za nierealne, to Kgh płaci bardzo dużo podatku z kopalin (poczytajcie w ustawie ostatniej o algorytmie podatku). Zysk prY tych cenach mógłby wynieść 6-8 mld z czego połowa na kapitał, inwestycje i może maks 20-30% na dywidendę co w optymistycznej wersji daje 12 zł na akcję, co przy obecnym kursie daje 3,5% zwrotu. I oczywiście piszę o dywidendzie za 2026 z wypłatą w sierpniu 2027. Jak wiemy z podjętych decyzji strategicznych za 2025 dywidendy nie będzie . I po co to kupować lub nawet trzymać , a potencjał spadku ogromny. Realnie można ryzykować przy 190-200 i tam wróci po domknięciu wszystkich luk bo z tego poziomu nastąpiła ta wielka fala wzrostowa. Wg mnie cel 200 jest w maks miesiąc w zasięgu. No i jeszcze jeden argument , na wigu 20 też prosi się o korektę więc na razie surowce pociągną w dół a później cała korekta.